:

Először politikai tartalmak, majd egy meztelen nős rajz miatt lefújtak egy karikatúra-kiállítást

Először politikai tartalmak, majd egy meztelen nős rajz miatt lefújtak egy karikatúra-kiállítást
  • 24.hu
  • 25 Feb, 2022
  • Címkék: #

Nem tarthatja meg karikatúra-kiállítását a XI. kerületi önkormányzat Újbuda Galériájában a MÚOSZ Karikaturista Szakosztálya. Erről Halász Géza szakosztályi elnök posztolt a MÚOSZ weboldalán Cenzúrázva címmel. A közlemény szerint a mostani kiállítás már eleve nem az eredeti tervek szerint zajlott volna, ugyanis a politikai tartalmak miatt egyszer már letiltották, most pedig egy meztelen nőt kifogásoltak.

Eredeti terveink szerint a Karikaturista szakosztály Kétfilléres-díj pályázatára érkezett munkákból rendeztünk volna kiállítást, kinyomtattuk, bekereteztük, de néhány rajz (Marabu, Pápai, Weisz stb.) politikai tartalma miatt nem engedték bemutatni. Hogy megmaradjon a béke, új kiállítást javasoltunk, a pályázaton nyertes Fenekovács László rajzaiból. Kiszűrtük a politikai tartalmat, kinyomtattuk, bekereteztük, valahogy azonban egy pucér nő bekerült a válogatásba, ami az önkormányzat gyermekvédőinek nem tetszett, így ez a kiállítás is lefújva? Legközelebb virágcsendéletekkel próbálkozunk, szemérmesen eltakarva a porzót és bibét, különös tekintettel a politikai áthallásokra

? áll Halász posztjában.

The post Először politikai tartalmak, majd egy meztelen nős rajz miatt lefújtak egy karikatúra-kiállítást first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés