:

Elkezdődött Kijev ostroma

Elkezdődött Kijev ostroma
  • 24.hu
  • 26 Feb, 2022
  • Címkék: #

Szombat hajnalban Kijevet több irányból megtámadták az oroszok, miután előzőleg többször rakétákkal lőtték. Az orosz elnök korábban puccsra szólította fel az ukrán katonákat.

Az ukrán elnök tárgyalni hívta Vlagyimir Putyint, akinek a vagyonát a nyugati hatalmak befagyasztanák. Pénteken megkezdődött a Kijevben rekedt magyarok kimenekítése. A kormány sokadszorra is közölte, Magyarországot senki sem sodorhatja bele a háborúba. Az Ukrajnát ért orosz támadás ellen szerte Európában tüntetések voltak. Oroszországot kizárták az Euróvízós Dalfesztiválról, és a Bajnokok Ligája döntőjét sem Szentpéterváron rendezik meg.

Kijev több irányból is támadás alatt áll – jelentette szombat hajnalban az amerikai Fox televízió.  Helyszíni tudósítója szerint az utcákon heves harcok folynak, hangos robbanásokat lehet hallani. Különösen hevesek az utcai harcok a város északi és nyugati részein. Az ukrán hatóságok jelezték, az orosz csapatok átlépték a város határát. A Fox szerint Kijevet több irányból éri támadás.

The post Elkezdődött Kijev ostroma first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés