:

Átállt Molotov-koktélok palackozására egy ukrán sörfőzde

Átállt Molotov-koktélok palackozására egy ukrán sörfőzde
  • 24.hu
  • 28 Feb, 2022
  • Címkék: #

Az orosz invázió csütörtök reggeli kezdete óta nő a feszültség az Ukrajna nyugati, lengyel határa közelében fekvő Lvivben. A helyiek szerint előbb-utóbb megjelennek majd az orosz tankok a városban, amire próbálnak a lehető legjobban felkészülni.

Kapcsolódó Hosszú az út Lembergbe Tudósítónk, Jászberényi Sándor helyzetjelentése a háromnegyed millió lakosú ukrán városból és az oda vezető útról.

Az AFP francia hírügynökség helyszínen tartózkodó riportere elment egy kézműves sörfőzdébe, mely a közösségi portálokon jelentette be, átállt Molotov-koktélok gyártására, amihez további alapanyagokat kérnek az emberektől ? írja a France24.

Jurij Zasztavnyi, a sörfőzde tulajdonosa elismeri, viccesnek tűnhet, hogy benzines palackokkal készülnek szembeszállni tankokkal és rakétákkal, de nem is gondolhatnák komolyabban.

Azért csináljuk, mert valakinek csinálnia kell. Van gyakorlatunk, ott voltunk a 2014-es forradalomnál is

? mondja a Kreml-barát Viktor Janukovics, volt ukrán elnök bukásához vezető tüntetésekre utalva.

A Pravda Molotov-koktéljait a tartalékosokból álló Ukrán Területi Védelmi Erők kapják.

Nem ez az első eset, hogy a lvivi sörfőzde hasonló kontextusban hívja fel magára figyelmet, egyik legnépszerűbb sörük neve szabadfordításban ?Putyin f*szfej?. A Molotov-koktélokhoz ennek a sörnek a palackjait is használják.

The post Átállt Molotov-koktélok palackozására egy ukrán sörfőzde first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés