:

100 wattos vezeték nélküli gyorstöltést kapott az új Honor csúcsmobil

100 wattos vezeték nélküli gyorstöltést kapott az új Honor csúcsmobil

Mióta a Huawei 2020-ban eladta a Honor almárkáját, az így függetlenné vált gyártó nem tétlenkedik: 2021. nyarán bemutatták a Honor Magic3 csúcstelefonokat (amik Európába nem jutottak el), ősszel a középkategóriás Honor 50-et, idén januárban pedig az első hajlítható kijelzős okostelefonjukat, a Magic V modellt. És a sor ezzel még nem ért véget, hiszen az 2022-es MWC keretében a kínai cég bemutatta a Magic4 szériát, ami egy alap és egy Pro modellből áll.

A Magic4 Pro egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy 100 wattos vezetékes töltéssel vértezték fel, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nulláról maximumra mindössze 30 perc alatt feltölthető a 4600 milliamperórás akkumulátor. De nem is ez a nagy szó, hanem az, hogy ez a készülék már vezeték nélkül is tudja a 100 wattos gyorstöltést, amire azért nem nagyon volt még példa más gyártók esetében. Nagytestvére mellett a sima Magic4 már csak 66 wattos vezetékes töltést kapott, és ennél a készüléknél a 100 wattos vezeték nélküli töltésről is le kell mondani.

A Magic4 Pro összesen három kamerával büszkélkedhet a hátlapon: egy 50 megapixeles főegységgel, egy szintén 50 megapixeles, 122 fokos ultraszéles látószögű modullal, illetve egy 64 megapixeles, periszkópos telefotó kamerával, ami 3,5 x optikai zoomra, illetve 100x digitális nagyításra képes. A sima Magic4 szintén megkapta a két 50 megapixeles kamerát, viszont telefotó egységből ide már csak egy 8 megapixeles modul jutott.

A kijelző a mindkét Magic4 telefon esetében 6,81 hüvelykes, LTPO OLED panellel, 1 és 120 Hz között változó képfrissítéssel. A Pro esetében a kijelzőt védő üveg mind a négy oldalon vízesés-szerűen görbül, míg az alap Magic4-nél csak a készülék jobb és bal széle lett lekerekítve.

Hardver terén a Qulacomm Snapdragon 8 Gen 1 csúcsprocesszor, 8 GB RAM és 256 GB háttértár várja a felhasználókat, védelem tekintetében pedig a Magic4 Pro iP68 szabvány szerinti, míg a sima Magic4 iP54 szabvány szerinti por- és cseppállósággal rendelkezik. Mindkét készülék Android 12 operációs rendszerrel, Magic UI 6.0 kezelőfelülettel és persze Google szolgáltatásokkal (Google Mobile Services, Play Áruház stb.) kerül forgalomba valamikor az elkövetkezendő hónapokban. A Pro modell ára 1099 dollár, míg a normál Magic 4-ért 899 dollárt kell majd kicsengetni.

Birkás Péter további cikkei Itt a Nokia legújabb szuperolcsó okostelefonjaProfi munka a Honor első tabletté nyitható okostelefonjaIngyen telefonálhatnak a Digisek Ukrajnába

The post 100 wattos vezeték nélküli gyorstöltést kapott az új Honor csúcsmobil first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés