:

ATV: Baja Ferenc 30 millió forint kenőpénz kaphatott, az MSZP pártalapítványának elnöke tagad

ATV: Baja Ferenc 30 millió forint kenőpénz kaphatott, az MSZP pártalapítványának elnöke tagad
  • 24.hu
  • 28 Feb, 2022
  • Címkék: #

Naponta bukkannak fel az újabb nevek Fuzik Zsolt vallomásában.  Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt után most Baja Ferenc került elő kenőpénzzel összefüggésben.

Az atv.hu megszerezte Fuzik Zsolt ? a BKV és a CBA volt informatikai vezetője ? gyanúsítotti vallomásának egyes részleteit. Eszerint a költségvetési csalással gyanúsított férfi 2021 őszén vádalkut kötött a nyomozókkal és több általa ismert, politikusokat érintő bűncselekményről is beszámolt.

Fuzik Zsolt az atv.hu birtokába került vallomása szerint Molnár Zsolt és Fuzik találkozóját megelőzte egy kapcsolatfelvétel Fuzik és a veterán szocialista politikus, Baja Ferenc, az MSZP pártalapítványának, a Táncsics Alapítványnak a kuratóriumi elnöke között.  Molnár és Fuzik állítólagos találkozójáról korábban írtunk:

Kapcsolódó Magyar Nemzet: Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója 40 millió forint kenőpénzt vett át A birtokába került vallomás alapján írja ezt a napilap.

Fuzik vallomása szerint 2019. június 20-án, 25-én, július 2-án és 17-én is találkozott Bajával. A gyanúsított kihallgatása során azt állította, hogy 2019. nyarán ?Baja Ferenc jelezte? neki, hogy a BKV-SYS IT Services Kft. által megnyert BKV-tenderről szeretne vele beszélni Molnár Zsolt, akit Baja ? ha hihetünk Fuziknak ? ?nagyon fontos személynek? nevezett, akivel ?kötelező megállapodni?. Baja Ferenc ? legalábbis ezt állítja a vallomás ? 30 millió forintot kért Fuzik Zsolttól, és ő jelezte neki ? szintén a gyanúsítotti vallomás szerint – , hogy Molnár Zsolt pedig 40 millió forintot kér ?a szerződés meg nem támadására?. Ez a 30 + 40 millió forint Fuzik szerint ?egy két éves díj? volt, amely 2019. július 1-től 2021. július 1-ig ?tart?. Molnár Zsolt tagadta, hogy bármilyen pénzt vett volna át Fuzik Zsolttól.

Baja Ferenc az atv.hu-nak kategorikusan cáfolta Fuzik Zsolt állításait. ?Nem tudom, Fuzik Zsolt miről beszél, hozzám semmilyen hatósági megkeresés nem érkezett? ? nyilatkozta lapunknak a volt államtitkár, a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnöke. Baja Ferenc hozzátette: ?Több alkalommal találkoztam Fuzikkal, aki megpróbált meggyőzni arról, hogy a SYS Kft. alkalmas a BKV informatikai feladatainak ellátására. Ezt én akkor is, most is és mindig is vitattam? ? hangsúlyozta Baja Ferenc. ?Nem tartottam jó konstrukciónak, hogy egy kis cég nagy alvállalkozókkal szolgálja ki a BKV informatikáját. Erről Fuzik Zsolt nem tudott meggyőzni se akkor, se később? hangsúlyozta Baja Ferenc az atv.hu-nak.

?Furcsállom, hogy szivárogtatáson keresztül manipulálják a közvéleményt, viszont azt határozottan megerősítem: soha semmilyen formában sem egyetlen forintot, se más kedvezményt nem fogadtam el, nem kértem és nem kaptam, viszont arra büszke vagyok, hogy a Fuzik Zsolt nevével fémjelzett cég tevékenységét mindig bíráltam, bírálom és bírálni is fogom.?

The post ATV: Baja Ferenc 30 millió forint kenőpénz kaphatott, az MSZP pártalapítványának elnöke tagad first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés