:

Oroszországban beszüntettek két médiumot, mert beszámoltak a háborúról

Oroszországban beszüntettek két médiumot, mert beszámoltak a háborúról
  • 24.hu
  • 01 Mar, 2022
  • Címkék: #

Oroszországban betiltottak két független médiaszervezetet, az indoklás szerint azért, mert szándékosan hamis információkat terjesztettek Moszkva ukrajnai inváziójáról ? írja a Guardian az AFP-re hivatkozva.

Az orosz főügyész elrendelte hogy a médiafelügyelet korlátozza a TVRain néven is ismert Dozsd tévécsatorna, valamint az Eho Moszkvi rádiócsatorna hozzáférését. A hivatalos kommunikáció szerint erre azért volt szükség, mert a két médium ?erőszakra, szélsőséges tevékenységekre szólította fel a fogyasztóit?, az orosz katonák ukrajnai tetteiről pedig ?szisztematikusan hamis információkat közöltek?.

Az Eho Moszkvi főszerkesztője, Alekszej Venediktov a közösségi médiában már be is jelentette, hogy lekapcsolták a rádiójukat.

Echo of Moscow and TV Rain have reportedly been cut off the airwaves as Russia imposes a de facto military censorship over its invasion of Ukraine. Russian media have been banned from using the words ?war, invasion or attack.? Predictably Orwellian turn as Russia bombs Ukraine. https://t.co/SnAsAJfffY

? Andrew Roth (@Andrew__Roth) March 1, 2022

The post Oroszországban beszüntettek két médiumot, mert beszámoltak a háborúról first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés