:

A luxemburgi külügyminiszter Putyin ?kiiktatásáról? beszélt egy interjúban

A luxemburgi külügyminiszter Putyin ?kiiktatásáról? beszélt egy interjúban
  • 24.hu
  • 02 Mar, 2022
  • Címkék: #

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerdán egy interjúban kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök ?fizikai kiiktatása? lehet az egyetlen módja az ukrajnai háború befejezésének ? írja a Luxemburg Times híroldal alapján az MTI.

Asselborn a 100,7 nevű helyi közszolgálati rádióadónak adott interjújában a portál szerint azt mondta:

Ha az orosz nép tisztában lenne azzal, hogy Putyin milyen pusztítást végez, mennyi félelemért és mennyi halálos áldozatért felelős, akkor véleményem szerint a Kreml megbukna.

?Ezt csak kívánni lehet, és azt is, hogy Putyint megsemmisítsék? ? idézte a külügyminiszter szavait a Luxemburg Times. Asselborn azt is kijelentette: ?nem tudja elképzelni?, hogy a felek között zajló jelenlegi béketárgyalások eredményre vezethetnek. A tárgyalások első fordulóját hétfőn tartották, míg a második fordulóra a hírek szerint szerda este kerül sor.

Szerdán Asselborn kiadott egy közleményt, amelyben elismerte, hogy hibázott, de magyarázatot is adott arra, hogy miért reagált úgy, ahogy. Elmondása szerint nem sokkal korábban hallotta Harkiv polgármesterének beszámolóját a háborús helyzetről, például azt, hogy az oroszok egy kórházat is bombáztak.

Még 18 év külügyminiszteri munka után sem tudom elnyomni érzelmeimet és igazságérzetemet az ártatlan embereket érintő mérhetetlen emberi szenvedéssel szemben.

Ezzel együtt Asselborn elismerte, hogy hibázott és jogosan kritizálták a kijelentés miatt.

The post A luxemburgi külügyminiszter Putyin ?kiiktatásáról? beszélt egy interjúban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés