:

Orosz szuperjachtok gyülekeznek a Maldív-szigeteknél

Orosz szuperjachtok gyülekeznek a Maldív-szigeteknél
  • 24.hu
  • 03 Mar, 2022
  • Címkék: #

Legkevesebb öt, orosz milliárdos tulajdonában lévő szuperjacht horgonyzott le vagy cirkált az Indiai-óceánon, a Maldív-szigetek partjainál szerdán a hajókövetési rendszerek szerint, írja a Reuters.

A MarineTraffic adatbázisa azt mutatja, hogy a Clio nevű luxushajó tegnap kötött ki a szigetcsoport fővárosában, Maléban. A luxusjacht Oleg Deripaskáé, aki a világ második legnagyobb alumíniumvállalatának számító Rusal tulajdonosa, akivel szemben már 2018-ban szankciókat vetett ki az Egyesült Államok.

Szintén a Maldív-szigetekre érkezett a Titán elnevezésű jacht, amely az acélgyártó Evraz orosz tulajdonosáé, Alexander Abramové.

Ezek mellett további három luxushajó cirkált a Maldív-szigeteknél szerdán. Köztük van a 88 méter hosszú Nirvana, amely Oroszország leggazdagabb emberéé, Vlagyimir Potaniné. 

A szigetcsoport kormánya nem reagált a jachtokkal kapcsolatos sajtómegkeresésekre.

Az orosz milliárdosok azért menekítik a luxusjachtjaikat, mert az Egyesült Államok szankciókat vetett ki ellenük, csakhogy a Maldív-szigetekkel az USA-nak nincs kiadatási egyezménye, így a járműveket sem tudják lefoglalni.

Szerdán Alusher Usmanov jachtját viszont már le is foglalták Hamburgban, Dilbar nevezetű hajójának értékét 600 millió dollárra becsülik.

The post Orosz szuperjachtok gyülekeznek a Maldív-szigeteknél first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés