:

?Isten hívására? indított háborút Putyin az amerikai tévés hittérítő szerint

?Isten hívására? indított háborút Putyin az amerikai tévés hittérítő szerint
  • 24.hu
  • 03 Mar, 2022
  • Címkék: #

A hazánkban is sugárzott 700-as Klub nyugdíjba vonult műsorvezetője, Pat Robertson hétfőn visszatért a műsorba az Egyesült Államokban működő anyacsatorna a Christian Broadcasting Network (CBN) képernyőjére.

A 91 éves tévés hittérítő azért érezte fontosnak, hogy levezesse a műsor különleges kiadását ? ami a visszatérése miatt volt különleges ?, mert szerette volna felvilágosítani a csatorna műsoraiból tájékozódó híveket arról, hogy az orosz-ukrán háborúban Vlagyimir Putyin orosz elnök a jó fiú, aki ?Isten hívására? indított inváziót Ukrajnában.

Az emberek azt mondják, hogy Putyinnak elment az esze. Igen, lehet, hogy így van. De ugyanakkor Isten hívta őt. Bement Ukrajnába, de nem ez volt a célja. A célja végső soron, hogy Izrael ellen lépjen fel

? idézi a teleevangelistát az indy100, aki azzal folytatta: ?Isten valami csodálatos dologra készül? ? majd hozzátette, hogy Putyin ?az egyik hadsereg állomáshelyeként? állítja fel Ukrajnát a végítélet előtt.

?Putyin őrült? Lehetséges. De Isten azt mondja, hogy horgot fogok verni az állkapcsotokba, bele foglak vonni ebbe a csatába, akár tetszik nektek, akár nem? ? mondta az általa korábban a Bibliából citált Ezékiel könyvére utalva.

Az eszmefuttatás azonban itt nem ért véget:

És az ukrajnai bevonulás után arra fogja hívni az Úr, hogy ismét lépjen, hogy szárazföldi hidat szerezzen magának Törökországon át, majd a Dardanellákon, és arra, hogy ezután figyeljen, mi fog ezután történni.

Pat Robertson came out of retirement to claim that Putin “is being compelled by God” to invade Ukraine in preparation for a massive End Times invasion of Israel. pic.twitter.com/Pmwybf57Ay

? Right Wing Watch (@RightWingWatch) February 28, 2022

?Olvassátok a Bibliátokat, mert ez meg fog történni?

? biztatta a nézőket Robertson, aki már nem először figyelmeztetett a Szentírást idéző katasztrófákra.

Korábbi világvégejóslatait a teljesség igénye nélkül így szedte össze a portál: már 1982-re is világvégét ígért, 2006-ban az Egyesült Államokat sújtó cunamival, 2007-ben pedig ?tömeggyilkosságokkal? riogatott. Sőt, a Daily Beast szerint még azt is mondta, hogy Donald Trump 2020-as újraválasztása után aszteroida csapódik majd a Földbe ? de természetesen egyikből sem lett semmi.

Az egy hete tartó háborúnak több ezer áldozata van mindkét oldalon, az ENSZ csütörtöki jelentése szerint pedig már a civil áldozatok száma is meghaladta a kétszázat.

The post ?Isten hívására? indított háborút Putyin az amerikai tévés hittérítő szerint first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés