:
Breaking News

Három év börtönt kaptak a korrupt autópálya rendőrök

Három év börtönt kaptak a korrupt autópálya rendőrök
  • 24.hu
  • 03 Mar, 2022
  • Címkék: #

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt három-három év börtönre ítélt első fokon a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanács két autópálya-rendőrt. A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség súlyosításért fellebbezett.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó két rendőr elhatározta, hogy közös szolgálatuk alatt “látszólagos intézkedést kezdeményeznek” külföldi gépkocsivezetőkkel szemben, arra hivatkozva – akár valótlanul is -, hogy közlekedési szabálysértést követtek el.

A vádlottak eltekintettek a szabálysértési eljárás kezdeményezésétől vagy a helyszíni bírságtól, ha a sofőrök cserébe pénzt ajánlottak nekik vagy kérésükre hajlandóak voltak fizetni. A vád szerint az azóta leszerelt rendőrök legkevesebb 28 esetben követtek el bűncselekményt, és megállapíthatóan legalább 645 euróval, 40 bolgár levával és 75 román lejjel gazdagodtak.

A törvényszék katonai tanácsa a vádlottakat bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt egyaránt három év börtönbüntetésre és 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint vagyonelkobzásról is rendelkezett.

The post Három év börtönt kaptak a korrupt autópálya rendőrök first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés