:

Egy orosz szélsőjobbos párt benyújtott egy törvényt, ami minden háborúellenes tüntetőt a Donbaszba küldene harcolni

Egy orosz szélsőjobbos párt benyújtott egy törvényt, ami minden háborúellenes tüntetőt a Donbaszba küldene harcolni
  • 24.hu
  • 03 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az ukrajnai háború egy hete alatt hatezer orosz tüntetőt vettek eddig őrizetbe. A szélsőjobbos Orosz Liberális Demokrata Párt  benyújtott egy törvényjavaslatot az Állami Dumában, ami alapján bárkit be lehetne sorozni, aki a hadsereg külföldi bevetése ellen tiltakozott. A javaslat szerint ezeket az embereket egyből a donyecki és luhanszki szakadár területekre küldenék szolgálatra.

A javaslat szerint ezek az emberek

Tudatosan dezinformációkat terjesztenek a menetéről, és mindent megtesznek a fegyveres erőink és az ország vezetésének hiteltelenítéséért, Oroszország elleni szankciókra szólítanak fel. Illegális tevékenységet folytatnak azzal, hogy ellenzik a béke és a biztonság megteremtését a Donyecki és Luhanszki Köztársaságterületén. Úgy tűnik, ezeknek a személyeknek a saját szemükkel kellene látniuk, hogy mit művelt a kijevi rezsim ezeknek a köztársaságoknak a területén.

A javaslat egyébként még az orosz törvénnyel se tűnik kompatibilisnek, mert Oroszországban ugyan kötelező a katonaság, de külföldi hadműveletekre csak hivatásos katonákat lehet küldeni.

The post Egy orosz szélsőjobbos párt benyújtott egy törvényt, ami minden háborúellenes tüntetőt a Donbaszba küldene harcolni first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés