:

A DK orosz zászlót tűzött ki az MTVA épülete elé

A DK orosz zászlót tűzött ki az MTVA épülete elé

Varju László, a DK alelnöke a DK ifjúsági szervezetével flashmobbal egybekötött sajtótájékoztató keretében orosz zászlót helyezett el az MTVA épülete elé, miközben az orosz himnusz szólt, hogy egyértelművé tegyék: a Kunigunda úti épület már rég nem magyar közmédiaként, hanem az orosz propaganda európai központjaként működik.

A DK országgyűlési képviselőjelöltje arra emlékeztetett: a közmédia az orosz propagandából átvett ukrajnai hadművelet kifejezést használta orosz agresszió helyett, majd arról tudósított: a megtámadott Ukrajna felelőtlen, amiért harcol a szabadságáért. A közmédiában az is elhangozhatott, hogy az ukrán polgárok felfegyverzése hitleri megoldás, és Oroszország csak azért szállja meg Ukrajnát, hogy az országnak végre egy független kormánya legyen, sőt, az MTVA szerint a hazáját védő ukrán elnök, Zelenszkij a felelős azért, hogy lángokban áll az ország - tette hozzá. 

A DK képviselője úgy fogalmazott: amit a közmédia az elmúlt egy hétben művelt, azt a Kremlben sem írhatták volna meg szebben - mondjuk valószínűleg pontosan ott írták meg. Varju hozzátette: "a magyar állami média minden perc adásidejében elárulja Magyarországot, Európát és minden szövetségesünket, amikor az orosz propagandát terjeszti", ezért tűzték ki az orosz zászlót az épület elé, hogy világossá váljon: az MTVA már rég nem közmédiaként, hanem az orosz propaganda európai központjaként működik. 

(Belföld)

Hirdetés

Cimkék

Keresés