:

Hullámzó meccsen, de csak legyűrte a Kielcét a Veszprém

Hullámzó meccsen, de csak legyűrte a Kielcét a Veszprém
  • 24.hu
  • 03 Mar, 2022
  • Címkék: #

A Telekom Veszprém házigazdaként 35-33-ra legyőzte a lengyel Lomza Vive Kielcét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Kapcsolódó 36 éve dobták minden idők legnagyobb gólját kézilabdában Mond valakinek valakit Frank-Michael Wahl neve? Pedig legendának számít a németeknél!

A lengyelek az első pillanattól a gyors játékot erőltették, a veszprémiek partnerek voltak ebben, de többet hibáztak ellenfelüknél, így hamar kétgólos hátrányba kerültek. A házigazdák védekezése nem működött hatékonyan, rendre a Kielce szerezte meg a kipattanó labdákat, amiket értékesített is, írta tudósításában az MTI.

Kapcsolódó Megértő orosz klubja össze is pakol a háború miatt menekülő kézisnek A vb-bronzérmes dán beállós, Kathrine Heindahl távozott a CSZKA Moszkvától.

A Veszprém többször is egyenlített, majd a 22. percben, Ligetvári Patrik góljával vezetett először (12-11). Rodrigo Corrales egyre jobban védett, részben ennek volt köszönhető, hogy csapata 18-16-os előnyben volt a szünetben.

A második félidő elején öt perc alatt négy gólt lőtt a Kielce és egyet sem kapott (18-20), de gyorsan kilábalt a hullámvölgyből a hazai csapat és válaszul egy 8-3-as szériával három góllal elhúzott (26-23).

Ekkor védekezésben és támadásban is hatékony volt a Veszprém, és az 53. percben úgy tűnt, eldöntötte a meccset, mivel Gasper Marguc találatával már 30-25-ös előnyben volt.

A lengyelek azonban nem adták fel, Alex Dujshebaev egy-egy góllal és gólpasszal segített, hogy az utolsó percekre még egyszer szorossá váljon a mérkőzés. 30-28 után azonban már nem jött újabb feltámadás, a Veszprém a hatgólos Kentin Mahé és Petar Nenadic vezérletével 35-33-ra győzött.

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel álló veszprémiek egy hét múlva a Paris Saint-Germain otthonában zárják szereplésüket a BL csoportkörében.

Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, B csoport, 13. forduló

Telekom Veszprém ? Lomza Vive Kielce (lengyel) 35-33 (18-16)

The post Hullámzó meccsen, de csak legyűrte a Kielcét a Veszprém first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés