:
Breaking News

Hatalmas lehetőségnek látja a hazatérését a világbajnok pólós

Hatalmas lehetőségnek látja a hazatérését a világbajnok pólós
  • 24.hu
  • 04 Mar, 2022
  • Címkék: #

Hatalmas lehetőségnek tartja Stieber Mercédesz, hogy az idény végén átveheti Petrovics Mátyástól a BVSC-Zugló női vízilabdacsapatának vezetőedzői feladatait.

Kapcsolódó Megsértették az olimpiai békét, kemény döntések kézi- és vízilabdában Se nemzetközi kézilabda-, se vízilabda-mérkőzéseket sem rendeznek Oroszországban és Ukrajnában.

A kétszeres világ- és Európa-bajnok klasszis érkezését már januárban bejelentette a klub, de csütörtökön, sajtótájékoztatón is bemutatta a szakvezetőt, aki hivatalosan nyár elején ül a kispadra.

?Ez egy nagy változás a klub életében, valami új kezdete. Petrovics Mátyásnak csakis köszönet és tisztelet jár, az elmúlt tizenkét év meghatározó volt az egyesület történetében? ? idézte az MTI Szatmáry Kristófot, a BVSC-Zugló elnökét, aki a sajtóeseményen nyújtotta át a 2010-ben érkezett trénernek az egyesület Örökös Tagja címet igazoló plakettet.

??

Petrovics Mátyással 12 év alatt két bajnoki ezüstöt és három bronzot nyert a csapat, négyszer kupadöntőt játszott, és a tokiói olimpián bronzérmes együttesben is szerepeltek zuglói játékosok. Az edző hangsúlyozta, mindezek mellett nagy eredménynek tartja, hogy a gárda magyar játékosokkal szerepelt rendszeresen a legjobbak között, ráadásul az utánpótlásban is szép sikereket értek el, minden korosztályban tudott női csapatot indítani a klub.

?Ez egy nagyon szép örökség, amit remélem, tovább tudnak vinni. Persze még előttünk van a mostani szezon is, amit szeretnénk minél szebben befejezni? ? nyilatkozta a szakember, akinek tanítványai pénteken a Dunaújváros otthonában ugranak medencébe.

Stieber Mercédesz csaknem 25 évet élt Olaszországban, ahol előbb játékosként, majd edzőként dolgozott.

Ez egy hatalmas lehetőség számomra, biztosan nem lesz egyszerű folytatni azt, amit Matyi elkezdett. Ugyanakkor meg akarok felelni az elvárásoknak, remélem, a csapat együtt tud maradni, és a felnőttekkel, valamint az utánpótlásban is folytatni tudjuk a sikereket

? mondta Stieber Mercédesz.

Hozzátette, Olaszországban is folyamatosan figyelemmel kísérte a magyar női vízilabdát, így egyáltalán nem ismeretlen számára a környezet.

The post Hatalmas lehetőségnek látja a hazatérését a világbajnok pólós first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés