:

Jakab Péter: ?Orbán elárulta Magyarországot?

  • 24.hu
  • 04 Mar, 2022
  • Címkék: #

Jakab Péter, majd külön az ellenzéki összefogás is reagált Orbán Viktor szokásos interjújára az állami rádióban. Facebook-oldalán a Jobbik elnöke sérelmezte, hogy a kormányfő nem arról beszélt, hogy meg kell állítani Moszkvát és Putyint, hanem Brüsszelt gyalázta.

Mintha nem is Putyin, hanem Brüsszel rohanta volna le Ukrajnát. Ha valaki még egy háború alatt is a Nyugatot, Magyarország szövetségeseit támadja, azokat, akik garantálják a biztonságunkat, az áruló. Orbán elárulta Magyarországot.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor legfőbb problémája Brüsszellel, hogy nem küld neki elég pénzt, amit ?ellophatna?. Szerinte ilyen emberre bízni az országot a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat. Közölte, a kormányváltás után kiderítik, a miniszterelnök ?miért gyengíti Putyinnal szemben Európát?.

?Orbán hazudik és uszít, mint gazdája, Putyin!?

Ezt már az Egységben Magyarországért írta Orbán Viktor reggeli  interjújáról. Az ellenzéki összefogás pártjai szerint a kormányfő túlment minden határon, amikor arról beszélt, a baloldal a háború oldalán áll. A jelenlegi helyzetben szerintük is ?stratégiai nyugalomra? van szükség, ezért felszólították Orbán Viktort, hogy

ne hazudjon, ne rágalmazzon, ne uszítson!

Az Egységben Magyarországért szerint a kormányfő ?az aljasságot tekintve is igyekszik megfelelni gazdájának és példaképének, az esztelen háborút kirobbantó, ártatlanokat, köztük gyermekeket halomra gyilkoló Vlagyimir Putyinnak?.

Magyarország biztonságára Orbán Viktor hintapolitikája jelenti a legnagyobb kockázatot.

Kapcsolódó Opinio: A magyarok többsége szerint túl közel kerültünk Putyinhoz A magyarok 60 százaléka szerint ez akadályozza a határozottabb kiállást Ukrajna mellett.  

Emlékeztettek rá, hogy miközben az ukránok hősiesen küzdenek a túlerő ellen, tízezrek menekülnek, Putyin egész Európát veszélybe sodorja atomerőművek támadásával, Orbán újra az orosz érdekek kiszolgálójaként nyilatkozik, az ország biztonságát garantáló NATO és EU, az ellenzék ellen uszít. Az Egységben Magyarországért békét, Putyin megállítását, az európai védelmi szövetség megerősítését és azt akarja, hogy ország szabaduljon ki Putyin érdekszférájából.

Kapcsolódó Századvég: Orbánt a magyarok egynegyede tartja Putyin bábjának A háborúért 47% mindkét felet, 32% Putyint, 13% Zelenszkijt tartja felősnek. Az Orbán Viktor által hangoztatott ?stratégiai nyugalom? is értelmet nyer.

The post Jakab Péter: ?Orbán elárulta Magyarországot? first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés