:

Közel 12 millió forintért eladó egy atombunker Angliában

Közel 12 millió forintért eladó egy atombunker Angliában
  • 24.hu
  • 04 Mar, 2022
  • Címkék: #

25 000 fontért (kb. 11,6 millió forint) árulnak egy földalatti atombunkert a norfolki Brundallban ? írja a The Sun.

A menedékhely 1961-ben, a nukleáris fenyegetettség korszakában épült, így úgy tervezték, hogy védjen az elektromágneses sugárzás ellen is.

A föld alatt öt méterrel kialakított bunkert a Szovjetunió felbomlása óta elhanyagolták, de pár éve ismét eladósorba került. Az Ukrajna elleni orosz invázió miatt ismét egyre többet cikkeztek róla,  főleg azután, hogy Vlagyimir Putyin bejelentette, hogy készültségbe helyezi Oroszország nukleáris erejét.

A környéken több bunker is van, de egy részüket már nem lehet használni, ez viszont jó állapotban van. Szántóföldek veszik körül, bitumennel szigetelték, és még egy külső téglaréteg is véd a behatolástól. A tulajdonosa egy acéllétrán tud lejutni a mélybe.

A bunkerben lehetőség van vezetékes telefont is használni, de a víz és a villany nincs bevezetve, és a csatornázást sem oldották meg.

A három ember befogadására alkalmas bunker közel van a Londontól nagyjából 190 kilométerre fekvő Brundallhoz, ahol a potenciális vásárlók piacot, postát és kocsmát is találnak.

Akinek ez túl kicsit, az megvásárolhatja a Devon közelében található atombunkert is, amely viszont kétszintes és 56 helyisége van. Az ára 435 ezer font, azaz körülbelül 205 millió forint.

The post Közel 12 millió forintért eladó egy atombunker Angliában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés