:

Orosz űrkutatási adatokat szivárogtathattak ki ukránbarát hackerek

Orosz űrkutatási adatokat szivárogtathattak ki ukránbarát hackerek
  • 24.hu
  • 04 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az Ukrajna támogatásáért dolgozó hacktivisták közleményt adtak ki arról, hogy egy, az Anonymoushoz köthető csoport feltörte az orosz Űrkutatási Intézet (IKI) weboldalát, és kiszivárogtatott olyan fájlokat, amelyek állítólag a Roszkoszmosz orosz űrügynökséghez tartoznak – írja a The Verge.

A hackerek a hírek szerint feltörték az IKI webhelyének egyik aldomainjét, a többi aldomain továbbra is online marad. Az oldal veszélyeztetett része a World Space Observatory Ultraviolet projekthez (WSO-UV) kapcsolódik, amely hasonló a Hubble űrteleszkóphoz, és a tervek szerint 2025-ben indítják el.

Russian Space Agency hacked via v0g3lSec
[https://t.co/xTq7sCqsNJ] still hacked as of this posting
[archived]https://t.co/CE6NydC65G pic.twitter.com/tDjVEu6JD2

? Anonymous (@YourAnonNews) March 3, 2022

A v0g3lSec csütörtök reggel dolgozott, a weboldal a cikk írásának pillanatában még mindig inaktív. Egy archivált változaton azonban meg lehet találni a hackerek üzenetét: ?hé, orosz s*ggfejek… bocs… kozmonauták? Nem tudom, mit mondjak, keressetek egy jó weboldalt ahelyett, hogy az ISS-sel fenyegetnétek az embereket, hallottátok? Hagyjátok békén Ukrajnát is, különben az Anonymous még jobban ki fog veletek b*szni :))?.

Az üzenet utolsó része feltehetően Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz vezetőjének megjegyzéseire utal: az Egyesült Államok szankcióinak bejelentése után Rogozin azt sugallta, hogy a NASA és az orosz ügynökségek közötti partnerség véget érhet, ami veszélyezteti a Nemzetközi Űrállomás jövőjét.

Nagy Nikoletta további cikkei Kővirágot találtak a MarsonHorrorfilmbe illő ez az elhagyatott akváriumTöbb mint száz Nobel-díjas szólalt fel a békéért

The post Orosz űrkutatási adatokat szivárogtathattak ki ukránbarát hackerek first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés