:

Sir Ian McKellen nagyon nem ért egyet azzal, hogy csak meleg színészek játszhassanak meleg karaktereket

Sir Ian McKellen nagyon nem ért egyet azzal, hogy csak meleg színészek játszhassanak meleg karaktereket
  • 24.hu
  • 04 Mar, 2022
  • Címkék: #

Sir Ian McKellen a BBC2-n tűnt fel a napokban egy interjú kapcsán, és a beszélgetés alatt előjött egy kritika, amit Helen Mirren kapott nemrég: a színésznő Izrael első női miniszterelnökét, Golda Meirt fogja megszemélyesíteni egy készülő filmben. Csakhogy sokan úgy érveltek a közelmúltban, helytelen az, ha egy nem zsidó színész formál meg egy zsidó személyt.

McKellen szerint ez teljesen nonszensz, majd reflektált azokra a korábbi, filmes körökből érkező felvetésre is, melyek szerint homoszexuális karaktereket csak meleg színészeknek szabadna eljátszania.

Tehát akkor én nem játszhatok heteroszexuális karaktert? És nem kutathatom a heteroszexualitás lenyűgöző témáját a Macbethben? Ez nonszensz. Színészek vagyunk, ez a dolgunk.

A színész maga is a meleg közösség tagja, mondandóját úgy folytatta:

Képesek vagyunk arra, hogy megértsük, milyen zsidónak lenni? Meg is akarjuk győzni arról a zsidó embereket, hogy mi is azok vagyunk? Szerintem erre nincs is szükség, mi csak színészkedünk.

The post Sir Ian McKellen nagyon nem ért egyet azzal, hogy csak meleg színészek játszhassanak meleg karaktereket first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés