:
Breaking News

Orosz űrkutatási adatokat szivárogtathattak ki ukránbarát hackerek

Orosz űrkutatási adatokat szivárogtathattak ki ukránbarát hackerek

Az Ukrajna támogatásáért dolgozó hacktivisták közleményt adtak ki arról, hogy egy, az Anonymoushoz köthető csoport feltörte az orosz Űrkutatási Intézet (IKI) weboldalát, és kiszivárogtatott olyan fájlokat, amelyek állítólag a Roszkoszmosz orosz űrügynökséghez tartoznak – írja a The Verge.

A hackerek a hírek szerint feltörték az IKI webhelyének egyik aldomainjét, a többi aldomain továbbra is online marad. Az oldal veszélyeztetett része a World Space Observatory Ultraviolet projekthez (WSO-UV) kapcsolódik, amely hasonló a Hubble űrteleszkóphoz, és a tervek szerint 2025-ben indítják el.

Russian Space Agency hacked via v0g3lSec
[https://t.co/xTq7sCqsNJ] still hacked as of this posting
[archived]https://t.co/CE6NydC65G pic.twitter.com/tDjVEu6JD2

? Anonymous (@YourAnonNews) March 3, 2022

A v0g3lSec csütörtök reggel dolgozott, a weboldal a cikk írásának pillanatában még mindig inaktív. Egy archivált változaton azonban meg lehet találni a hackerek üzenetét: ?hé, orosz s*ggfejek… bocs… kozmonauták? Nem tudom, mit mondjak, keressetek egy jó weboldalt ahelyett, hogy az ISS-sel fenyegetnétek az embereket, hallottátok? Hagyjátok békén Ukrajnát is, különben az Anonymous még jobban ki fog veletek b*szni :))?.

Az üzenet utolsó része feltehetően Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz vezetőjének megjegyzéseire utal: az Egyesült Államok szankcióinak bejelentése után Rogozin azt sugallta, hogy a NASA és az orosz ügynökségek közötti partnerség véget érhet, ami veszélyezteti a Nemzetközi Űrállomás jövőjét.

Nagy Nikoletta további cikkei Van egy olyan szelete a háborúnak, amelyben Ukrajna áll nyerésreKővirágot találtak a MarsonHorrorfilmbe illő ez az elhagyatott akvárium

The post Orosz űrkutatási adatokat szivárogtathattak ki ukránbarát hackerek first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés