:

Therese Johaug: A szívem az ukrán népé, amely a szabadságáért küzd

Therese Johaug: A szívem az ukrán népé, amely a szabadságáért küzd
  • 24.hu
  • 04 Mar, 2022
  • Címkék: #

Néhány héttel azután, hogy a pekingi téli olimpián három aranyérmet szerzett, a norvégok sífutója, Therese Johaug bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.

Kapcsolódó Megdöbbent az oroszok olimpia bajnoka a norvégok vandalizmusán Nem elég, hogy életveszélyes fenyegetéseket kaptak Bolsunovék, de még a kamionjukat is megrongálták.

A 33 éves versenyző a Holmenkollenen sorra kerülő szombati viadal előtt az Instagramon jelezte: pontosan 11 évvel ezelőtt itt nyerte pályafutása első egyéni világbajnoki címét, hasonlóan 30 kilométeren.

?2011. március 5-én első győzelmemet itt aratta felnőttként, és elkezdődött egy kaland, amely olyan helyekre repített, ahová azt hittem, sohasem fogom elérni? ? írta Johaug

Nagyon nem szeretném, ha véget érne az utazás, de mindennek itt az ideje. És én azt hiszem, eljött az idő, hogy most mással is foglalkozzam.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Therese (@johaugtherese) által megosztott bejegyzés

A sportoló hozzátette, az ukrajnai háború sok mindent értelmetlenné tett.

A szívem az ukrán népé, amely jelenleg a szabadságáért küzd.

Johaug összesen hat olimpiai érmet, köztük négy aranyat szerzett karrierje során, ebből hármat éppen pár hete Pekingben.

Kapcsolódó ?Imádkoztam és sírtam, hogy vége legyen? - lebombázott ház alól mentettek ki egy úszóvezetőt Aijna Morozova segélykiáltásaira egy önkéntes figyelt fel.

Összesen 14 világbajnoki címet szerzett, az összetett világkupát háromszor nyerte meg, míg pályafutása során 80 alkalommal győzött vk-versenyen.

2017-ben másfél évre eltiltották, mert egy általa használt kenőcs tiltott anyagot tartalmazott, de a kényszerpihenő után jó formában tért vissza.

The post Therese Johaug: A szívem az ukrán népé, amely a szabadságáért küzd first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés