:

A Haas kirúgta Mazepint, és orosz főszponzorától is megvált

A Haas kirúgta Mazepint, és orosz főszponzorától is megvált
  • 24.hu
  • 05 Mar, 2022
  • Címkék: #

A Forma-1-es Haas csapat felbontotta az orosz pilóta, Nyikita Mazepin szerződését.

Az amerikai istálló Mazepin mellett megvált a főszponzorától, az Uralkali nevű, műtrágyagyártó és -forgalmazó cégtől is, amelynek résztulajdonosa Mazepin milliárdos apja, Dmitrij.

A BBC azt írja, a Haas néhány nap múlva bejelenti, ki lesz Mazepin utódja. A csapat a közleményében megjegyezte, sokkolta őket, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, és bíznak a konfliktus mielőbbi békés rendezésében.

A BBC megemlíti, órákkal a támadás megkezdése előtt több orosz üzletember is a Kremlben járt Vlagyimir Putyin elnöknél, és köztük volt Mazepin apja is.

Kapcsolódó ?A sportnak most lett hirtelen büdös és véres az orosz pénz? Miután kitört az orosz-ukrán háború, a nemzetközi sportszövetségek szinte azonnal elvették Oroszországtól azokat a nagy világeseményeket, amelyek rendezését korábban odaítélték, majd szankcionálták az orosz sportolókat is. De vajon mennyire meglepő ez a gyors, határozott reakció?

Az orosz pilóta érkezése óta a Haas az orosz zászló színeit jelenítette meg az autóján, fehér alapon piros és kék csíkok szerepeltek rajta, de a spanyolországi teszt közben már átfestették az autóikat, és egy ideje a levegőben lógott, hogy a háború miatt elköszönnek Mazepintől.

Mazepin helyére többen is esélyesek, a legnagyobb favorit a csapat eddigi tesztpilótája, Pietro Fittipaldi, a kétszeres Forma-1-es világbajnok Emerson Fittipaldi unokája. De felmerült az indiai Jehan Daruvala, valamint az F2 legutóbbi győztesének, Oscar Piastrinak a neve is. Ha minden igaz, pár nap múlva kiderül, ki lesz idén Mick Schumacher csapattársa.

The post A Haas kirúgta Mazepint, és orosz főszponzorától is megvált first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés