:

ENSZ: 351 civil áldozata már biztosan van a háborúnak, de ennél jelentősen több lehet

ENSZ: 351 civil áldozata már biztosan van a háborúnak, de ennél jelentősen több lehet
  • 24.hu
  • 05 Mar, 2022
  • Címkék: #

Frissítette az orosz invázió ukrajnai civil áldozatinak számáról szóló adatait az ENSZ Emberi Jogi Főbiztossága (OHCHR).  Eszerint az Ukrajnát sújtó orosz invázió kezdete óta a civil lakosság körében a halálos áldozatok száma elérte a 351-et, és további 707-en megsebesültek.

Anastasia Vlasova / Getty Images Szomszédok és rokonok segítenek eltávolítani egy lövésekkel lerombolt ház romjait 2022. március 5-én az ukrajnai Markhalivkában, ahol a regionális rendőrség közlése szerint hat ember meghalt, köztük egy gyermek, négyen pedig megsebesültek a Kijevtől délnyugatra fekvő falut ért orosz légicsapásban.

Az ENSZ megfigyelőmissziójának közleményéről  elsőként a Reuters hírügynökség számolt be. A OHCHR figyelmeztetett azonban, hogy a valós számok valószínűleg ?jelentősen magasabbak?.

Az ENSZ-megfigyelők szerint a legtöbb polgári áldozatot széles hatókörű robbanófegyverek okozták, beleértve a nehéztüzérségi fegyverek és sorozatlövő rakétarendszerek lövedékeit, valamint a rakéta- és légicsapásokat.

?Az OCHR úgy véli, hogy a valós számok jóval magasabbak, különösen a kormány által ellenőrzött területen, és különösen az elmúlt napokban, mivel egyes helyekről, ahol intenzív harcok zajlottak, késett az információk beérkezése, és sok jelentés még megerősítésre vár?

? közölték.

Több száz új polgári áldozatot feltételeznek Volnovaha városában, ahol szombaton a délkelet-ukrajnai Mariupol városához hasonlóan humanitárius folyosót nyitottak, ám az újabb halottakról szóló értesülést még nem erősítették meg.

(The Guardian)

The post ENSZ: 351 civil áldozata már biztosan van a háborúnak, de ennél jelentősen több lehet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés