:

3 milliárdos támogatást kapnak a Karitatív Tanács szervezetei

3 milliárdos támogatást kapnak a Karitatív Tanács szervezetei
  • 24.hu
  • 05 Mar, 2022
  • Címkék: #

A kormány a Magyarországot is közvetlenül érintő humanitárius katasztrófa hatásainak mérséklésére és kezelésére hárommilliárd forint forrást biztosít a Karitatív Tanács szervezeti tagjai számára ? jelentette be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szombaton Beregsurányban, az Ukrajnából érkező menekültek számára létrehozott segítségponton. Elmondta, hogy a kabinet döntése értelmében 500-500 millió forintot kap a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat, valamint a Magyar Vöröskereszt.

Szentkirályi Alexandra kifejtette, a kormányzati szervek, a rendőrség, a katasztrófavédelem, az önkormányzatok, a segélyszervezetek és a civilek ?nagyon komoly és lélekemelő? erőről tettek bizonyságot az elmúlt időszakban, amire a következő napokban vagy hetekben is szükség lesz. A kormányra számíthatnak ebben a munkában, a kabinet továbbra is minden segítséget meg fog adni mindenkinek ahhoz, hogy a lehető legnagyobb segítséggel tudjunk odafordulni a bajba jutott emberekhez ? fogalmazott a kormányszóvivő.

Czeglédi Zsolt / MTI

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a Híd Kárpátaljáért segélyakció keretében szombat reggelig 480 millió forint adomány érkezett az 1357-es segélyvonalon és az erre a célra nyitott számlaszámon keresztül. Ebből az összegből a hat segítségponton tevékenykedő karitatív szervezetek azonnali támogatásként 25-25 millió forinttal részesülnek. Záhonyban a református szeretetszolgálat, Lónyán a Magyar Vöröskereszt, Barabáson a Katolikus Karitász, Beregsurányban a Máltai Szeretetszolgálat, a határ ukrán oldalán az Ökumenikus Segélyszervezet, illetve Tiszabecsen a Baptista Szeretetszolgálat segítségpontjai kapnak majd a pénzből ? közölte az államtitkár.

Soltész Miklós megjegyezte, a Hungary Helps programon keresztül újabb, nagyságrendileg 1,3 milliárd forint értékű támogatás érkezik Ukrajnába, amelyből szintén a háború elől menekülő, bajban lévő embereket segítik. Tájékoztatása szerint a Vásárosnaményhoz közeli Aranyosapátiban egy raktárt alakítottak ki a nagyobb mennyiségű segélyszállítmányok fogadására, innen osztják majd szét az adományokat és felajánlásokat a segítségpontok számára. Hasonló raktárat alakítanak ki hamarosan Biatorbágyon is, ahol a főként a Budapestről felajánlott adományokat fogják gyűjteni.

(MTI)

The post 3 milliárdos támogatást kapnak a Karitatív Tanács szervezetei first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés