:

Menekültekre költené az orosz olajvásárlásból származó nyereségét a Shell

Menekültekre költené az orosz olajvásárlásból származó nyereségét a Shell
  • 24.hu
  • 05 Mar, 2022
  • Címkék: #

Európa legnagyobb olajtársasága, a Shell  bejelentette, hogy a közelmúltban az orosz nyersolaj vásárlásából származó nyereségét egy ukrán menekülteket segítő alapnak adományozza.

Az általunk megvásárolt, korlátozott mennyiségű orosz olajból származó nyereséget egy erre a célra szolgáló alapban fogjuk elhelyezni

? áll az olajtársaság közleményében. Eszerint a következő napokban és hetekben a vállalat együttműködik a humanitárius- és segélyszervezetekkel, hogy meghatározzák, mire is költik el a pénz. Hogy mekkora összegről van szó, az nem derült ki.

A Shell olajtársaság az ukrajnai orosz invázió előtt jelentős kedvezménnyel vásárolta az olajat Oroszországból. Dmitro Kuleba ukrajna külügyminiszter szombaton egy Twitter-bejegyzésben élesen bírálta a cég gyakorlatát utalva arra, hogy az olaj ?ukrán vértől bűzlik?.

Dmitro Kuleba a szombati posztjában azt írta, azt mondták neki, hogy a Shell előző nap ?diszkérten? olajat vásárolt Oroszországtól, majd azt a kérdést tette fel:

Nem bűzlik-e a @Shell szerint az olaj az ukrán vértől?

A külügyminiszter ezután felszólította a multinacionális nagyvállalatokat, hogy tartózkodjanak az Oroszországgal való üzleteléstől. Az olajtársaság még aznap megtette bejelentését.

I am told that Shell discretely bought some Russian oil yesterday. One question to @Shell: doesn?t Russian oil smell Ukrainian blood for you? I call on all conscious people around the globe to demand multinational companies to cut all business ties with Russia.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) March 5, 2022

(CNN)

The post Menekültekre költené az orosz olajvásárlásból származó nyereségét a Shell first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés