:
Breaking News

?Megakadályozzuk, hogy egy zsarnok nőket és gyerekeket bántson? ? 3000 amerikai önkéntes csatlakozik az ukrán hadsereghez

?Megakadályozzuk, hogy egy zsarnok nőket és gyerekeket bántson? ? 3000 amerikai önkéntes csatlakozik az ukrán hadsereghez
  • 24.hu
  • 06 Mar, 2022
  • Címkék: #

A washingtoni ukrán nagykövetség szerint 3000 amerikai csatlakozik az ukrán hadsereg nemzetközi légiójához ? tudta meg a Voice of America.

Köztük van a lapnak megszólaló Matthew Parker, aki 22 évet töltött az amerikai hadseregben, és akinek volt egy ukrán származású katonatársa. Sokat megtudott tőle Ukrajnáról, az ottani életről és a családjáról is.

Szeretném azt gondolni, hogy azzal, hogy Ukrajnába megyek, talán megvédem az anyját, a húgát vagy az otthonát. Talán köszönetet mondok neki a szolgálattal, hogy ilyet csinálok.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij jelentette be, hogy megalakítja az önkéntesek hivatalos légióját, majd pár nappal később azt mondta, 16 ezren jelentkeztek eddig, többségükben a volt posztszovjet államokból, Grúziából, Fehéroroszországból.

Nincs semmi veszítenivalónk, csak a szabadságunk

? mondta el felhívásában az ukrán elnök.

Parker ? akinek négy felnőtt gyereke van ? 12 veterán társával még Zelenszkij felhívása előtt döntött úgy, mennek segíteni. Akkor még az volt a tervük, Lengyelországba repülnek, onnan elmennek az ukrán határhoz, ahol csatlakoznak az ukrán önkéntesekhez.

Az amerikai katona azt mondja, sok mindennel megbízhatják, Irakon kívül Boszniában is harcolt, csapatot vezetett, de oktatott is. Sok önkénteshez hasonlóan ő is úgy érzi, az amerikaiak saját demokratikus jogai veszélybe kerülnek, ha Oroszország győzedelmeskedik.

Egy zsarnokkal harcolnak az ukránok, egy olyasvalakivel néznek szembe, aki nem tiszteli a nemzetközi jogot, aki nem törődik a nők és gyerekek jogaival, harcoltunk már ilyenek ellen korábban is. Megakadályozzuk, hogy egy zsarnok nőket és gyerekeket bántson.

Parker azt mondja, voltak grúz harcostársai is, akik mellette szolgáltak, mikor kénytelenek voltak végig nézni, mit tett országukkal Oroszország 2008-ban. Szerinte már a Krímet sem szabadott volna engedni elfoglalni az oroszoknak, azt meg már végképp meg kell akadályozni, hogy így tegyenek egész Ukrajnával.

Vasárnapi élő közvetítésünket itt találja.

Kapcsolódó Zelenszkij: Ki kell űzni az oroszokat Ukrajnából - élő Az orosz-ukrán háború 11. napja percről-percre.

The post ?Megakadályozzuk, hogy egy zsarnok nőket és gyerekeket bántson? ? 3000 amerikai önkéntes csatlakozik az ukrán hadsereghez first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés