:

WHO: egészségügyi intézményeket támadnak Ukrajnában

WHO: egészségügyi intézményeket támadnak Ukrajnában
  • 24.hu
  • 06 Mar, 2022
  • Címkék: #

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója vasárnap megerősítette, hogy

több támadást hajtottak végre Ukrajnában az egészségügyi ellátórendszer ellen, amelyek több halálesetet és sérülést okoztak.

?További bejelentések kivizsgálása folyamatban van? ? közölte, anélkül, hogy Oroszországot említette volna. Hozzátette: ?Az egészségügyi intézmények vagy dolgozók elleni támadások sértik az egészségügyi semlegességet és sértik a nemzetközi humanitárius jogot.

.@WHO has confirmed several attacks on health care in #Ukraine, causing multiple deaths and injuries. Additional reports are being investigated. Attacks on healthcare facilities or workers breach medical neutrality and are violations of international humanitarian law. #NotATarget https://t.co/Wdc2jeoHIB

— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) March 6, 2022

A BBC-nek a WHO ukrajnai irodájának vezetője, Jarno Habicht hat támadást ismert el, ezek vagy kórházakat vagy mentőautókat értek.

Habicht arról is beszélt, hogy a humanitárius jogot tiszteletben tartva a védett folyosók biztosítása is fontos lenne, hogy a traumatológiai és műtéti cikkek célba érhessenek.

Az egészségügyi dolgozók munkája egyre nehezebb, sokan már most is óvóhelyeken kénytelenek dolgozni. A helyzet meglehetősen rossz, mert az egészségügyi rendszer már eléggé terhelt és számos kihívással kell szembenézniük, így a koronavírussal is, mondta az ukrajnai iroda vezetője a CNN szerint.

The post WHO: egészségügyi intézményeket támadnak Ukrajnában first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés