:

Visszahívták a luxusmárka pezsgőjét, mert halálos mértékű ecstasy-t tartalmazhat

Visszahívták a luxusmárka pezsgőjét, mert halálos mértékű ecstasy-t tartalmazhat
  • 24.hu
  • 06 Mar, 2022
  • Címkék: #

A Moët & Chandon egyes pezsgőit visszahívták az Európai Unióban, ugyanis ecstasyt tartalmazhatnak ? számolt be róla a Times of Malta.

Több bejelentés is érkezett az EU-ban, mire visszahívták a Moët & Chandon Impérial Ice bizonyos háromliteres kiszereléseit. A tételszámuk: LAJ7QAB6780004.

Németországban hét ember lett rosszul, egy meghalt, Hollandiában pedig négyen kerültek kórházba egy-egy, nagyjából 170 ezer forintba kerülő palack miatt ? írta a Daily Mail.

Úgy gondolják, hogy egyes palackokból kiöntötték a pezsgőt és tiszta, folyékony MDMA-val töltötték meg.

A palackokat magánszemélyek értékesítették egy weboldalon keresztül, de nem tudni, miért hozták őket forgalomba. Nem lehet tudni, a két eseten kívül más palackok is tartalmazzák-e a drogot.

Az üveg tartalmának megérintése, vagy inni belőle, életveszélyes

? közölte a holland élelmiszerbiztonsági hivatal. Az MDMA folyékonyan vörösesbarna színű, és idővel megszilárdul.

Németországban gondatlanságból elkövetett gyilkosság miatt folytatnak nyomozást. Egy 52 éves férfi hunyt el, hét, 33 és 52 év közötti ember pedig kórházba került Bajorországban. Az elhunyt, a drogot hívta meg barátait a weideni La Vita nevű étterembe, ahol rendelték a champagne-t. Az egyik meghívott szerepelt egy társkereső tévéműsorban, és ezután döntöttek úgy, hogy ezt megünneplik.

Röviddel azután, hogy az asztalnál kinyitották a pezsgőt minden vendég a mérgezés szélsőséges tüneteit tapasztalta, görcsrohamaik lettek, habzott a szájuk. Georg Z. egy nagy kortyot ivott és azonnal összeesett habzó szájjal ? írta egy szemtanú alapján a Bild német bulvárlap.

The post Visszahívták a luxusmárka pezsgőjét, mert halálos mértékű ecstasy-t tartalmazhat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés