:

80 milliárd forintért adtak el egy párizsi palotát

80 milliárd forintért adtak el egy párizsi palotát
  • 24.hu
  • 06 Mar, 2022
  • Címkék: #

Meglehetősen ritkán dobnak piacra olyan ingatlant, amelynek egy királyhoz és egy herceghez is köze van, de egy napokban Párizsban értékesített palota kilóg a sorból, írja a House Beautiful.

A lap cikke szerint Xavier Niel milliárdos a közelmúltban 227 millió dollárért, mostani árfolyamon átszámítva több mint 80 milliárd forintért vásárolt meg egy mesés ingatlant Abdullah bin Khalifa Al Thani volt katari miniszterelnöktől.

A Hôtel Lambert neve kicsit megtévesztő, a hotel itt ugyanis inkább palotát jelent, a közel négyezer négyzetméteres luxusház pedig a katari herceg otthonaként is szolgált korábban.

Abdullah bin Khalifa Al Thani 2007-ben 90 millió dollárért vásárolta meg Baron Guy de Rothschildtől, az azóta eltelt több mint másfél évtizedben pedig 147 millió dollárt költött a felújításokra.

Az ingatlanhoz kötethő királyi kapcsolatok viszont ezen a ponton nem érnek véget, azt ugyanis XIV. Lajos egyik kedvenc építésze, Louis Le Vau tervezte.

A Hôtel Lambert Párizs negyedik kerületében található, és egyike a Szajna folyón lévő Saint-Louis sziget kevés ingatlanának.

Niel egyébként nem lakhatási céllal vásárolta meg, állítólag az alapítványának lesz majd ez az egyik székhelye.

Kapcsolódó Trumpék újra meghirdették a luxusvillájukat, most hárommilliárd forinttal drágábban Érdekes húzás.

The post 80 milliárd forintért adtak el egy párizsi palotát first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés