:

Márki-Zay Péter: Orbán Viktort sokan tartják hazaárulónak

Márki-Zay Péter: Orbán Viktort sokan tartják hazaárulónak
  • 24.hu
  • 07 Mar, 2022
  • Címkék: #

Magyarországot az EU és a NATO védheti meg attól, hogy az orosz-ukrán háborúba belesodródjon ? mondja a Népszavának Márki-Zay Péter. Ezzel magyarázza, miért támogatná a NATO-csapatok magyarországi tartózkodását is, amit szerinte ma ?Orbán Viktor Vlagyimir Putyin parancsára akadályoz?. Továbbra is azt állítja,

a háború ki sem tört volna, ha Orbán Viktor nem akadályozza meg Ukrajna közeledését a NATO-hoz, a kárpátaljai magyarság szenved ettől, mert az ukránoktól sok rosszindulatú kritikát kap amiatt, hogy anyaországuk vezetője egy áruló.

Szerinte ezt még a kormánypártok hívei közül is sokan osztják,

nagyon sokan tartják Orbánt hazaárulónak, mert Putyin érdekeit képviseli.

Széles körben elterjedt nézet, hogy nem lett volna szabad

diplomáciai mentességet adni orosz kémeknek, betelepíteni a Nemzetközi Beruházási Bankot, az Egyesült Államok által üldözött bűnözőket hazaengedni Oroszországba.

Márki-Zay Péter úgy véli, a kampány központi témája az lett, merre menjen az ország. Az dől el, hogy egy ?eszement diktátor? (aki atomerőművet lövet, független államra támad), vagy a szabad versenyt, piacgazdaságot működtető Nyugat lesz-e mintánk. A paksi bővítésnél az embereket ez, és a menekültek ellátása jobban érdekli vidéken.

Az interjúban szóba kerül az energiaellátás, a magyar gabonakiviteli tilalom, az üzemanyag-árak befagyasztása, a forint mélyrepülése és az úgynevezett közmédia műkődése. Utóbbiről a miniszterelnök-jelölt azt mondta, nem is állami, hanem pártmédia működik az adófizetők pénzén. Ha ez megszűnne, az ellenzék 80 százalékos győzelmet aratna április 3-án.

Kapcsolódó ?Ez nem stratégiai nyugalom, hanem történelmi zsákutca" ? Márki-Zay és más ellenzéki szónokok a háborúról Az ellenzék MTVA előtti tüntetésén azt kérdeztük a felszólalóktól, mit gondolnak az Orbán Viktor miniszterelnök által felvázolt ?stratégiai nyugalomról?.

The post Márki-Zay Péter: Orbán Viktort sokan tartják hazaárulónak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés