:

Duplájára nőtt az itthonról Oroszországba küldött SMS-ek száma

Duplájára nőtt az itthonról Oroszországba küldött SMS-ek száma

Ukrajnában jelentősen növekedett a roamingoló ügyfelek mobilnet és hanghívás forgalma, Magyarországról a háborús országba indított nemzetközi hívások és SMS-ek száma is megugrott. Oroszországban a roaming hívások hossza és száma ugyancsak növekedett, valamint a nemzetközi hívások és SMS-ek számában is erős emelkedés látszik a Telenorból március 1-én Yettellé váló szolgáltató hálózatán – olvasható a cég közleményében.

Kapcsolódó Megváltozik a Telenor neve Új arculat is érkezik majd az új név mellé.

A háború kitörését követően a szolgáltató Ukrajnában roamingoló ügyfeleinek nagyságrendileg kétharmada elhagyta az országot. Az Oroszországban roamingoló Yettel ügyfelek száma 25 százalékkal csökkent ebben az időszakban. A továbbra is a térségben tartózkodó ügyfelek által bonyolított össz-roamingforgalom viszont ? a csökkenő számú felhasználó ellenére ? meghaladta a korábbi hetekben mért mennyiséget mind mobilnet, mind hanghívás tekintetében.

A hálózaton itthonról indított nemzetközi hívások és SMS-ek mind az ukrán, mind az orosz hálózatok irányába jelentősen növekedtek.

A háború kitörésének napja (február 24.) óta a Yettel hálózatán az látható, hogy az Ukrajnában roamingoló ügyfelek száma nagyságrendileg a harmadára esett vissza, feltételezhetőleg azért, mert a vizsgált időszakban sokan elhagyták Ukrajnát. A csökkenő felhasználószám ellenére a roaming hívások száma 40 százalékkal növekedett közvetlenül a háború kitörése előtti időszakhoz képest – azaz az egy felhasználóra eső hívások száma több mint négyszeresére emelkedett. A naponta átlagosan beszélt percek mennyisége a korábbi háromszorosára növekedett a még kint roamingoló ügyfelek esetében, vagyis lényegesen megnőtt az egyes hívások időtartama.

A roaming SMS-ek számát tekintve csökkenés látható a hálózaton, ami a szolgáltató szerint arra enged következtetni, hogy a feszült helyzetben az emberek a telefonálást részesítik előnyben az SMS-sel szemben. A roaming adatforgalom nagyságrendileg 50 százalékkal nőtt Ukrajnában.

Az ukrán telefonszámokra indított, azaz nemzetközi hívások darabszámát tekintve az látszik, hogy a Yettel ügyfelei átlagosan kilencszer annyi hívást indítottak az elmúlt héten, mint az azt megelőző heteken februárban. A hívások hossza jelentősen, naponta átlagosan nyolcszorosára emelkedett a megelőző februári hetekhez képest, a Magyarországról ukrán telefonszámokra küldött SMS-ek száma pedig háromszoros növekedést mutat a megelőző februári hetekhez viszonyítva.

Kapcsolódó A Telenor a roamingot és az Ukrajnába irányuló hívásokat is díjmentessé teszi A Telenor is csatlakozott a Vodafone és a Telekom kezdeményezéséhez.

Az Oroszországban roamingoló Yettel ügyfelek száma a háború kitörése óta 25 százalékkal csökkent, a térségben tartózkodó felhasználók azt megelőző februári hetekhez viszonyítva, átlagosan 60 százalékkal több beszédpercet bonyolítottak, a fogadott hanghívások száma pedig nagyságrendileg 50 százalékos emelkedést mutat.

Az Oroszországba indított nemzetközi hívások száma is növekszik: a beszélt percek mennyisége nagyjából 60 százalékkal, a hívások darabszáma pedig több mint 50 százalékkal növekedett, azaz a korábbinál hosszabb hívásokat folytattak az emberek. A Magyarországról Oroszországba küldött SMS-ek száma a 2,5-szeresésre ugrott a háborút megelőző időszakhoz képest.

Birkás Péter további cikkei Azonnal törölje ezt az appot, ha letöltötteBarcelona megmutatta: már jön vissza a koronavírus előtti világÚjra itthon fotóznak a Google Street View autói

The post Duplájára nőtt az itthonról Oroszországba küldött SMS-ek száma first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés