:

Már lehet pályázni az elektromos teherszállító biciklik beszerzésére

Már lehet pályázni az elektromos teherszállító biciklik beszerzésére
  • 24.hu
  • 07 Mar, 2022
  • Címkék: #

Március 7-én hétffőn megnyílt a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódó 400 millió forint keretösszegű pályázat második szakasza ? írta az ITM közleményében. A februárban indított programnak köszönhetően négy-ötszörösére növekedhet az elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok száma hazánkban ? jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

A minisztréium hansgúlyozta, a kerékpárok beszerzéséhez nyújtott vissza nem térítendő támogatás valós segítséget nyújthat a városi térségekben szállítási tevékenységet, vagy gyakori utazásokat igénylő szolgáltatást végző cégek, gazdasági társaságok, és civil szervezetek számára. Napjainkban Európa nagyvárosaiban, különösen a központokban egyre több az autóval korlátozottan megközelíthető zóna, mindennapossá váltak a torlódások, magas a légszennyezés mértéke, így egyre hangsúlyosabbá válik az igény a kisebb méretű, környezetbarát járművekre. Egy ilyen kerékpár igazán jó megoldási lehetőségeket kínál a futárcégeknek a belvárosi közlekedésben, de azon vállalkozások számára is hasznos lehet, amelyek néhány kilométeres távolságra szállítanák a csomagjaikat.

A pályázatban

a magyarországi egyéni vállalkozók egy darab, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, valamint egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt darab e-cargo kerékpárt vásárolhatnak a regisztrált kereskedőktől utófinanszírozott támogatással, amelynek mértéke a teljes vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint.

Az elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, teherszállításra kialakított felülettel rendelkező kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 250 W lehet. Fontos, hogy olyan új biciklikre kapható támogatás, amelyeknél a motor kikapcsol, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, vagy ha eléri a 25 km/h sebességet. A hasznos teherbírásnak el kell érnie az 50 kilogrammot, valamint feltétel a nyomatékszenzoros vezérlés is. Kerékpáronként egy pót akkumulátor beszerzése is támogatott.

Az érdeklődők a pályázat második szakaszában március 11-ig itt igényelhetik a támogatást.

The post Már lehet pályázni az elektromos teherszállító biciklik beszerzésére first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés