:
Breaking News

Ennyi maradt a világ legnagyobb repülőgépéből

Ennyi maradt a világ legnagyobb repülőgépéből

Korábban Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Twitteren számolt be róla, hogy az oroszok lelőtték a világ legnagyobb repülőjét, az Antonov An-225-öt. Sokáig kérdéses volt, hogy a gép vajon teljesen elpusztult-e, mert csak műholdfelvételeket lehetett látni a helyszínről, és a hangár egy része érintetlen maradt. Most egy orosz állami tévécsatorna mutatott felvételeket, amelyeken egyértelműen látszik: a gépből alig maradt valami.

Kapcsolódó Az oroszok megsemmisítették a világ legnagyobb repülőjét Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a Twitteren arról számolt be, hogy az orosz támadás során elpusztult a világ legnagyobb repülője, az Antonov An-225.

A gép az ukrán Antonov-reptéren állomásozott egy hangárban, amit orosz támadás ért. A repülő egyik fele teljesen elpusztult.

Russian State TV have released a report from Gostomel Airport, Kyiv. Remains of the AN-225, which has been completely destroyed can be seen in the background. pic.twitter.com/BgDAVhcqIa

? Aurora Intel (@AuroraIntel) March 4, 2022

A Mrijaként, azaz Álomként is ismert gép még a szovjet időkben készült, és 1988-ban szállt fel először. Eredetileg az űrprogramban vett részt, majd kereskedelmi teherszállító lett, az utóbbi időkben viszont már csak ritkán szállt fel a hatalmas gép.

Nagy Nikoletta további cikkei Több évtizedes mélypontjára apadt az antarktiszi jégtakaróVeszélyeztetett cápafajok húsát találták kisállateledelekbenBelsős tégla szivárogtat a veszélyes oroszbarát hackercsoporttól

The post Ennyi maradt a világ legnagyobb repülőgépéből first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés