:

Varga Mihály: A forint a brüsszeli szankciók áldozata

Varga Mihály: A forint a brüsszeli szankciók áldozata
  • 24.hu
  • 07 Mar, 2022
  • Címkék: #

A magyar forint is a brüsszeli szankciók áldozata ? kezdte rövid Facebook-videóját Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken délután háromkor. Arról nem tett említést, hogy hétfőn délelőtt tíz körül 400 forintnál is járt 1 euró a bankközi piacokon, ami a legújabb történelmi mélypont.


A szankciók szerinte már most komoly veszteséget jelentenek a magyar gazdaságnak. A forintra, és a magyar emberekre a legnagyobb veszélyt szerinte az jelenti, hogy lebegtetik a szankciókat esetleg kiterjeszthetik az energiaszektorra is. Aki a szankciók kiterjesztését kér, az a magyar emberekkel akarja megfizettetni a háború árát. Ilyen lépést a magyar kormány semmilyen nemzetközi fórumon nem fog támogatni ? szögezte le.

Varga Mihály délelőtt is posztolt egyet, a válságkezelés sikeréről, nem sokkal azután, hogy 400 forintot is elért 1 euró.

Kapcsolódó Miközben 400 forint lett egy euró, Varga Mihály a kormány válságkezelését méltatta Mint hangsúlyozta, azon dolgozik a kormány, hogy megvédjenek a háború hatásaitól.

The post Varga Mihály: A forint a brüsszeli szankciók áldozata first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés