:
Breaking News

Johnson: a lehető leghamarabb meg kell szabadulnunk az orosz olaj okozta függéstől

Johnson: a lehető leghamarabb meg kell szabadulnunk az orosz olaj okozta függéstől
  • 24.hu
  • 07 Mar, 2022
  • Címkék: #

Miután a hétvégén Anthony Blinken amerikai külügyminiszter arról beszélt, hogy Washington nagy erőkkel tárgyal Európa országaival annak érdekében, hogy betiltsák az orosz olaj importját, a brit miniszterelnök, Boris Johnson is elismerte, hogy nagyon gyorsan történnek a dolgok, főleg annak tükrében, hogy pár héttel ezelőtt senkinek eszébe sem jutott volna, hogy ilyen szankciókat kell meghozni.

Meg kell vizsgálnunk, hogyan tudunk a lehető leggyorsabban megszabadulni a függéstől, amit az orosz olaj okoz. Mindenki ezt teszi, mindenki ugyanazon az úton jár. Lesznek országok, akik könnyebben veszik majd az akadályt, mások nehezebben. De együtt fogjuk megcsinálni, és együtt fogunk dolgozni azon, hogy mindannyian rendelkezzünk a szükséges helyettesítőkkel

? mondta Johnson a Guardian információi szerint.

Közben a Kyiv Independent arról számolt be, hogy Németország kancellárja, Olaf Scholz elutasította az olajimportra javasolt európai embargót, mert nem akarja, hogy a szankciók levét a német emberek igyák meg. Hasonlóan érvelt Varga Mihály pénzügyminiszter is, aki hétfői Facebook-videójában azt mondta, hogy a szankciók kiterjesztésének eredménye az lenne, hogy a magyar emberek fizetik meg a hábrú árát.

The post Johnson: a lehető leghamarabb meg kell szabadulnunk az orosz olaj okozta függéstől first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés