:
Breaking News

Az Amnesty International az ukránokat bírálja, mert azok felhasználják a hadifoglyokat

Az Amnesty International az ukránokat bírálja, mert azok felhasználják a hadifoglyokat
  • 24.hu
  • 07 Mar, 2022
  • Címkék: #

Erőteljesen kritizálta az ukrán vezetést az Amnesty International képviselője azt követően, hogy előbbiek a hétvégén orosz hadifoglyokkal jelentek meg egy sajtótájékoztatón, ami az internetnek köszönhetően mára az egész világot bejárta.

Joanne Mariner, a jogvédő szervezet válságkezelési igazgatója a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, alapvető fontosságú kell legyen, hogy a konfliktusban részes felek teljes mértékben tiszteletben tartsák a hadifoglyok jogait.

Bármilyen nyilvános megjelenés veszélybe sodorhatja a hadifoglyokat, amikor visszakerülnek hazájukba, a feltűnésük pedig a családjuknak is problémát okozhat az alatt az idő alatt, amíg fogva tartják őket

? érvel az Amnesty szakértője, aki azt is leszögezi, hogy a III. Genfi Egyezmény 13. cikke kifejezetten kimondja, hogy a hadifoglyokat mindenkor meg kell védeni, különösen a nyilvánosság kíváncsiságától.

A fogva tartó hatalom kötelessége biztosítani e foglyok jogainak megfelelő tiszteletben tartását elfogásuk pillanatától kezdve

? olvasható Mariner közleményében a Guradianen.

A közösségi médiában fellelhető felvételek némelyikén az is látható, hogy az elfogott orosz katonák kapcsolatba léphettek az otthon lévő családtagjaikkal, ami szintén kockázatot jelent rájuk néve.

The post Az Amnesty International az ukránokat bírálja, mert azok felhasználják a hadifoglyokat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés