:

Magyarázkodnia kell egy francia étteremnek, mert sokan azt hiszik, Putyinról nevezték el

Magyarázkodnia kell egy francia étteremnek, mert sokan azt hiszik, Putyinról nevezték el
  • 24.hu
  • 08 Mar, 2022
  • Címkék: #

Rossz napok járnak egy párizsi étteremre, miután az önhibáján kívül a egyik napról a másikra a gyűlölködések céltáblájává vált. Eddig csendben tűrték ezt a Le Maison de la Poutine tulajdonosai, most azonban megelégelték a népharagot, és közleményt adtak ki, számolt be róla többek között a Guardian is.

Talán innen már sejthető, hogy az emberek azért fordultak az étterem ellen, mert tévesen azt hiszik, hogy az a nevével valamilyen formában Vlagyimir Putyin orosz elnöknek akar hízelegni. Rosszabbul nem is sejthetnék viszont, hiszen bár első olvasásra valóban megtévesztő lehet a szöveg, a poutine-nak természetesen semmi köze nincs Oroszország elnökéhez.

A poutine egy francia-kanadai eredetű krumpliétel sajttal és mártással, gyakorlatilag az észak-amerikai ország egyik nemzeti étele, ahogy az étterem közleményében is olvasható, az ötvenes években Quebecben készítették el először. Hogy ki, és miként az nem egyértelmű, de az biztos, hogy azért hozták létre, hogy örömet okozzanak vele az embereknek.

pic.twitter.com/WEfYpkoRRg

? La Maison de la Poutine (@MaisonPoutine) March 3, 2022

“A Le Maison de la Poutine az első pillanattól kezdve azon dolgozik, hogy megőrizze értékeit, és a legőszintébb támogatását nyújtja az ukrán népnek, amely bátran harcol a szabadságáért a zsarnoki orosz rezsimmel szemben” ? olvasható a közleményükben. Idekapcsolódó hír, hogy egy másik étterem, a quebeci Le Roy Jucep, amelyet a poutine szülőhelyeként tartanak számon, nem várta meg, hogy elérje a népharag. Ők már korábban jelezték, hogy a szolidaritás jegyében egy időre felhagynak a poutine szó használatával, hogy így tiltakozzon az orosz agresszió ellen.

A Le Maison de la Poutine tulajdonosai a közleménytől azt várják, hogy sikerül vele felnyitni a dühös tömegek szemét, és ha a forgalom nem is fog emelkedni, legalább bojkottálni nem fogja őket senki a jövőben hamis okok miatt. Szerencséjükre egyre többen igyekeznek jobb belátásra bírni az embereket, a Twitteren például azt írta egy felhasználó,

emberek, ne keverjétek össze a poutine-t Putyinnal. Az egyik egy csomó zsíros dolog egészségtelen és veszélyes keveréke, a másik meg egy kiváló étel.

A poutine egyébként tényleg nagyon jó kaja, aki még nem tette meg, egyszer próbálja ki mindenképp!

The post Magyarázkodnia kell egy francia étteremnek, mert sokan azt hiszik, Putyinról nevezték el first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés