:

Az ukrajnai háború miatt a brit Királyi Operaház orosz karmesterének is mennie kellett

Az ukrajnai háború miatt a brit Királyi Operaház orosz karmesterének is mennie kellett
  • 24.hu
  • 08 Mar, 2022
  • Címkék: #

Elbocsátotta Pavel Szorokin orosz karmestert a bit Királyi Operaház Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatti tiltakozásként.

Az Ukrajnában kialakult helyzet fényében Pavel Szorokin, a Bolsoj Színház társulatának karmestere nem dolgozhat vendégkarmesterként a Királyi Balettnél

? fogalmazott közleményében a londoni Covent Gardenben lévő operaház.

A Királyi Operaház február végén már bejelentette, hogy szintén az orosz katonai invázió miatt lefújta a híres orosz Bolsoj balettegyüttesének nyárra tervezett fellépéseit. A Moszkvában született Pavel Szorokin 1983-ban a Bolsoj Színház balett-társulatának zongoristájaként kezdett dolgozni, és 1989-ben lett a színház karmestere. A londoni operaházban 2007-ben debütált karmesterként a Hattyúk tavával, és azóta rendszeresen dirigált ott. Emellett a párizsi operában, a New York-i Metropolitan Operában és a washingtoni Kennedy Centerben is vezényelt.

Az Oroszországot és az orosz művészeket érintő kulturális bojkotthullámról itt írtunk bővebben.

Kapcsolódó Már javában zajlik az oroszok elleni kulturális hidegháború Se Batman, se Iggy Pop ? a nemzetközi kulturális szcéna több fronton bojkottot hirdetett Oroszország ellen. De el lehet-e ítélni egy nemzet minden művészét csak azért, mert az elnökük háborút indított?

The post Az ukrajnai háború miatt a brit Királyi Operaház orosz karmesterének is mennie kellett first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés