:
Breaking News

Az ukrán kormány Magyarország bevonásával kötne közös megállapodást Ukrajna biztonságáról

Az ukrán kormány Magyarország bevonásával kötne közös megállapodást Ukrajna biztonságáról
  • 24.hu
  • 08 Mar, 2022
  • Címkék: #

Nemzetközi megállapodás megkötését javasolta Ukrajna biztonsági garanciáiról kedden az ukrán kormánypárt a Nép Szolgája. A megállapodás az Egyesült Államok, Törökország és az Ukrajnával szomszédos államok, köztük Magyarország bevonásával valósulna meg, és arra az időre szólna, amíg az országot fel nem veszik a NATO-ba.

Az ukrán parlament Telegram-csatornáján közzétett közleményében a párt ismertette: javasolta továbbá Oroszországnak, hogy jogilag ismerje el az ukrán államiságot.

Konkrét dolgokról kell beszélnünk. Konkrét szerződésről, amely szavatolhatja a teljes védelmünket, amíg a NATO nem kész bennünket felvenni. Ennek a szerződésnek alapvetően különböznie kell a Budapesti Memorandumtól – konkrét politikai, gazdasági és katonai lépéseket kell előirányoznia az Ukrajna biztonságát szavatoló országok részére.

? áll a Nép Szolgája közleményében.

?Ilyen garantáló ország lehet az Egyesült Államok, Törökország és az Ukrajnával szomszédos országok? a Nép Szolgája szerint.

(MTI)

The post Az ukrán kormány Magyarország bevonásával kötne közös megállapodást Ukrajna biztonságáról first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés