:
Breaking News

Az MKB adott hitelt Marine Le Pen kampányára

  • 24.hu
  • 09 Mar, 2022
  • Címkék: #

Azt lehetett tudni, hogy magyar bank adott 10,6 millió euró (mostani árfolyamon 4,1 milliárd forint) hitelt Marine Le Pen elnöki kampányára, de most kiderült, az MKB adta a pénzt. A hvg.hu ezt a francia elnökjelöltek közzétett vagyonnyilatkozatában szúrta ki.

A portál Le Pen vagyonnyilatkozatának 21. oldalán bukkant az MKB-hitel nyomára. A portál emlékeztet rá, hogy Marine Le Pen tavaly októberben járt Orbán Viktornál. Amikor a francia RTL rákérdezett, a magyar miniszterelnök segített-e hitelhez jutni, a párt hivatalosan nem adott választ, egy névtelenséget kérő forrás pedig csak annyit mondott, volt közvetítő, de nem politikus.

A francia alkotmánytanács egyébként hétfőn jelentette be, hogy 12 jelölt indulhat az elnökválasztás április 10-i első fordulójában. Az állami hírügynökség szerint a testület politikai meggyőződése alapján jobbról az első helyre Marine Le Pent tette, a felmérések szerint azonban népszerűsége (15%) meg sem közelíti Emmanuel Macronét (30%). Kapcsolódó Egyelőre az a kérdés, hogy ki lesz a második a francia elnökválasztáson Emmanuel Macron úgy is nyeregben érezheti magát az elnöki posztért folytatott küzdelemben, hogy még nem is jelezte hivatalosan újraindulását.

The post Az MKB adott hitelt Marine Le Pen kampányára first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés