:

Pentagon: Abszurd az oroszok biológiai fegyverkísérletekkel kapcsolatos vádja

Pentagon: Abszurd az oroszok biológiai fegyverkísérletekkel kapcsolatos vádja
  • 24.hu
  • 09 Mar, 2022
  • Címkék: #

Az orosz külügyminisztérium szóvivője megismételte azt az állítást, hogy az Egyesült Államok támogat egy állítólagos katonai biológiai programot Ukrajnában, amelyben halálos kórokozók, köztük pestis és lépfene szerepel. Maria Szaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője erről azt mondta, hogy annak bizonyítékait Oroszország tárta fel az úgynevezett ?különleges katonai művelet? során.

Szaharova azt mondta:

Már most arra a következtetésre juthatunk, hogy az országunk közvetlen közelében lévő ukrán biológiai laboratóriumokban biológiai fegyverek alkatrészeinek fejlesztése folyt.

Szaharova állította továbbá, hogy Oroszország olyan dokumentumokkal rendelkezik, amelyek azt mutatják, hogy az ukrán egészségügyi minisztérium február 24-e után elrendelte a pestis, a kolera, az lépfene és más kórokozók mintáinak megsemmisítését. A szóvivő hozzátette, a programot a Pentagon finanszírozta, egyúttal átláthatóságot követelt Washingtontól.

Itt nem békés felhasználásról vagy tudományos célokról beszélünk… Mit művelnek ezek?

? fakadt ki az orosz külügyi szóvivő, aki hozzátette, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma és az Egyesült Államok elnöki adminisztrációja köteles hivatalosan ? nem beszélő fejeken keresztül ? elmagyarázni a globális közösségnek az ukrajnai programokat.

A vádakat mind a Pentagon, mind az ukrán kormány határozottan cáfolta, és ahogy a Reuters írta, nem lehetett független forrásból megerősíteni az állítólagos dokumentumok hitelességét.

Az ezzel kapcsolatos korábbi orosz vádakra reagálva a Pentagon szóvivője kedden azt mondta: az abszurd orosz tájékoztatás nyilvánvalóan hamis.

Az ukrán elnöki szóvivő azt mondta, Ukrajna

szigorúan tagad minden ilyen vádat.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Zaharova korábbi kijelentései nyomán azt mondta, Oroszország az egész világ számára fontos kérdésnek tartja azt az állítást, hogy Ukrajna katonai biológiai programokat folytatott.

The post Pentagon: Abszurd az oroszok biológiai fegyverkísérletekkel kapcsolatos vádja first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés