:

Mindenkit meglepett pilótaválasztásával a Haas csapata

Mindenkit meglepett pilótaválasztásával a Haas csapata
  • 24.hu
  • 09 Mar, 2022
  • Címkék: #

A menesztett Nyikita Mazepin helyén tér vissza a Forma-1-es világbajnoki sorozatba a dán Kevin Magnussen a Haas istálló színeiben, írta az MTI.

A 29 éves versenyző szerződtetéséről szerdán számolt be az egyesült államokbeli csapat, amely Oroszország Ukrajna elleni háborúja miatt mondta fel az elmúlt hetekben a Mazepinnel, valamint a főszponzorral, a Mazepin édesapjának tulajdonában álló Uralkali orosz műtrágyagyártó és -forgalmazó céggel kötött megállapodását.

Welcome back, K-Mag! ??@KevinMagnussen will partner @SchumacherMick in our 2022 driver line-up ?#HaasF1 pic.twitter.com/L4bz9TfMcR

? Haas F1 Team (@HaasF1Team) March 9, 2022

A hír azért okozott meglepetést, mert az istálló csapatfőnöke, Günther Steiner eleinte ahhoz ragaszkodott, hogy a brazil Pietro Fittipaldi legyen a befutó, mondván, a négy szezon óta tartalékként dolgozó pilótánál senki sem ismeri jobban az autót. Gene Haas csapattulajdonos azonban nem értett vele egyet, ő olyan rutinos emberekben gondolkodott, mint Antonio Giovinazzi, Oscar Piastri vagy Nico Hülkenberg.

Ezek után az a Magnussen került helyzetbe, aki egy év elején adott interjúban azt mondta, hogy nem csatlakozik olyan sorozathoz, ahol nem tud versenygyőzelmekért küzdeni.

A 29 éves dán már el is kötelezte magát ? az IMSA-bajnokság első két futamán a Ganassi Racinget erősítette volna, de indult volna a hosszútávú világbajnokságon (WEC) is a Peugeot-val ?, de mindent visszamondott a Forma-1 kedvéért.

Magnussen 2014 és 2020 között már szerepelt az F1-ben, 119 nagydíjon indult, legutóbb, 2017-től a 2020-as idény végéig a Haasnál versenyzett. A csapattársa a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher fia, Mick lesz.

A Forma-1-es idény a jövő hétvégén kezdődik Bahreinben.

The post Mindenkit meglepett pilótaválasztásával a Haas csapata first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés