:

Háromszor annyi kibertámadás éri az oroszokat, mint az ukránokat

Háromszor annyi kibertámadás éri az oroszokat, mint az ukránokat

Érdekes adatokat tett közzé friss jelentésében az AtlasVPN: a napjainkban világszerte elkövetett kibertámadások 89 százalékát Oroszország vagy Ukrajna ellen hajtják végre a kiberbűnözők – írja a HVG. A VPN-szolgáltatást biztosító vállalat szerint ugyanakkor a két országot célzó incidensek aránya igencsak eltér: a vizsgált időszakban hackerek által indított támadások 70 százaléka orosz infrastruktúra ellen irányult, és csak 19 százalék célozta az ukrán felületeket.

A beszámoló szerint az észlet próbálkozások 90 százalékát DDoS támadások tették ki (ezt a típust korábban egy nagyobb cikkben is körbejártuk), és a jelentés kiemeli, hogy március 5-e lehetett a kibertérben zajló összecsapások eddigi legsötétebb napja: ekkor közel 5 milliárd olyan incidenst regisztráltak, ami az orosz fél ellen irányult. Ennek során orosz állami tévécsatornák működését zavarták meg az elkövetők, illetve kormányzati (szenzitív) információkat szivárogtattak ki.

Birkás Péter további cikkei Már a kínai gyártók sem szívesen szállítanak okostelefont az oroszoknakA Sony is beintett az oroszoknak, leáll a PlayStation és a játékok értékesítéseA tavalyi év tíz legnépszerűbb telefonjából hét iPhone

The post Háromszor annyi kibertámadás éri az oroszokat, mint az ukránokat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés