:

Novák Katalin kibékíti Miki egeret a No, megállj csak! Farkasával drMáriás új festményén

Novák Katalin kibékíti Miki egeret a No, megállj csak! Farkasával drMáriás új festményén
  • 24.hu
  • 10 Mar, 2022
  • Címkék: #

Új képpel jelentkezett a közéleti eseményekre mindig érzékenyen reagáló drMáriás, méghozzá Novák Katalin államfővé választása napján. A Novák Katalint köztársasági elnökké koronázzák Picasso műtermében című kép összekapcsolja az eseményt a hetek óta mindent uraló orosz-ukrán háborúval:

a NATO-t jelképező Miki egérrel és az Oroszországot jelképező Nu Pagadi farkassal együtt muzsikálva Picasso legendás Három zenész című kompozíciójában a magyar köztársasági elnök-asszony furulyajátékával varázsolja el az egymásnak feszülő feleket, hogy ők békét kössenek az Örömóda dallamának hallatán

? írja terjedelmes magyarázatában a művész, aki így folytatja a műelemzést:

A kép azt is érzékelteti, hogy Novák Katalin új posztján sem feledkezik majd meg a gyermekvállalási kedv erősítéséről, amit a fellépők és a résztvevők között szétosztott megannyi színes cumi jelképez, valamint az új sikeres nemzedékeket szimbolizáló babák, amelyek lebegő lufikként töltik be a teret.
A ceremónia végén Novák Katalin fejére egy varázslatosan szép koronát helyeznek majd, amelyet eddigi bátor és odaadó tevékenységével vívott ki, s amelyet a jövőben köztársasági elnök-asszonyként, nemzetünk királynőjeként visel majd a fején, ezzel is jelképezve, hogy Magyarország nem maradhat le a brit, holland, spanyol, svéd és más királyságoktól semmilyen minőségben és szinten sem, hanem ettől fogva maga is királyság lesz.

Akit még érdekel drMáriás további magyarázata, az az egész posztot elolvashatja a Facebookon.

The post Novák Katalin kibékíti Miki egeret a No, megállj csak! Farkasával drMáriás új festményén first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés