:

Történelmet írt a magyar válogatottal, mégis lecserélték

Történelmet írt a magyar válogatottal, mégis lecserélték
  • 24.hu
  • 10 Mar, 2022
  • Címkék: #

Pat Cortinát, az A csoportba jutást 2019-ben kivívó szakvezetőt nevezték ki a magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitányának.

A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint az előző kapitány, Lisa Haley szerződése tavaly novemberben megszűnt, így annak ellenére is távozott, hogy a legjobbak közötti világbajnokságon történelmet írt a csapattal.

Kapcsolódó Veszített, de már a jégre lépéssel történelmet írt a női hokiválogatott A Németország elleni 3-0-s vereséggel kezdte története első elit világbajnokságát a magyar női jégkorong-válogatott. Vasárnap a csehek ellen jön a folytatás.

Cortina 2019 tavaszán lett a női válogatott szövetségi kapitánya, és vele vívta ki a történelmi feljutást az A csoportba a magyar együttes, a világbajnokság viszont 2020-ban elmaradt és tavaly már nem ő, hanem Haley volt a csapat szakvezetője a vébén. Noha Haley-vel is tárgyalt a magyar szövetség, végül helyette Pat Cortinára esett a választás.

A hatalmas tapasztalata, képzettsége, jó motivációs készsége, a játékosokkal való kiváló kommunikációja, a csapat és a stáb összefogása, irányítása, valamint jó meccselése miatt esett Pat Cortinára a választás

? idézte a szövetség Kolbenheyer Zsuzsanna nemzetközi vezetőt.

A kanadai-olasz szakember ebben az idényben a német harmadik ligás Riessersse vezetőedzőjeként is dolgozik, így nem főállásban látja majd el a női válogatott irányítását. Cortina az augusztusi világbajnokság végéig írt alá, azzal az opcióval, hogy ha mindkét fél elégedett, és a szakvezető egyéb elfoglaltságai is lehetővé teszik, akkor meghosszabbítható.

Cortina az első edző a hokitörténelemben, aki férfi és női csapatot is az elitbe vezetett: a magyar férfi együttes a 2008-as szapporói divízió I-es vb-n harcolta ki vele az elitbe kerülést.

The post Történelmet írt a magyar válogatottal, mégis lecserélték first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés