:
Breaking News

Amerikai ENSZ-nagykövet szerint Oroszország akár el is játszhat egy vegyi támadást, amelyet Ukrajnára fog

Amerikai ENSZ-nagykövet szerint Oroszország akár el is játszhat egy vegyi támadást, amelyet Ukrajnára fog
  • 24.hu
  • 11 Mar, 2022
  • Címkék: #

Oroszországnak van biológiai fegyverprogramja, nem Ukrajnának

– ezt Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete mondta az ENSZ Biztonsági Tanácsának pénteki ülésén hozzátéve:

Nincsenek biológiai fegyverekkel foglalkozó ukrán laboratóriumok, amelyeket az Egyesült Államok támogatna. Sem az orosz határ közelében, sem máshol.

Thomas-Greenfield szerint Ukrajna kizárólag egészségügyi laboratóriumokat működtet betegségek, például a Covid-19 kimutatására és diagnosztizálására, az Egyesült Államok ezek biztonságos üzemeltetésében partnere Ukrajnának.

A nagykövet ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Oroszország viszont tényleg régóta fenntart egy biológiai fegyverprogramot, sőt a vegyi fegyverek használatának is jól dokumentált története van az orosz fél esetében.

Thomas-Greenfield szerint az Egyesült Államoknak ?komoly aggályai vannak amiatt, hogy Oroszország esetleg vegyi vagy biológiai anyagok bevetését tervezi az ukrán nép ellen?. Azt is mondta, hogy úgy véli, Oroszország vegyi vagy biológiai anyagokat használhat fel ?egy színpadi vagy hamis zászlós incidens részeként elkövetett merényletekhez, vagy taktikai katonai műveletek támogatására?. (BBC)

The post Amerikai ENSZ-nagykövet szerint Oroszország akár el is játszhat egy vegyi támadást, amelyet Ukrajnára fog first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés