:

A háború összehozta az ellenfeleket: Porosenko összefog Zelenszkijjel az orosz támadókkal szemben

  • 24.hu
  • 11 Mar, 2022
  • Címkék: #

Petro Porosenko volt ukrán államfő, jelenlegi ellenzéki vezető pénteken bejelentette: megállapodott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel abban, hogy átmenetileg félreteszik politikai csatározásaikat, és ?egységfrontként lépnek fel az Ukrajnát ért orosz agresszióval szemben”.

Porosenko ezt a Facebookon közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál beszámolója szerint. A jelenleg az Európai Szolidaritás nevű parlamenti ellenzéki pártot vezető exállamfő arról tájékoztatott, hogy többször is találkozott Zelenszkijjel.

Megállapodtunk, hogy egységfrontként fogunk fellépni? Most mindannyian katonák vagyunk, akiknek meg kell védeniük Ukrajnát

– mondta Porosenko, aki 2014-2019 között volt Ukrajna államfője, de második ciklusra már nem kapott megbízást, miután Zelenszkij legyőzte őt a legutóbbi elnökválasztás második fordulójában.

Porosenko szerint meghiúsult az az orosz forgatókönyv, hogy az ?ötödik hadoszlop” politikailag, belülről rombolja le az ukránok egységét. Ukrajnában ötödik hadoszlopnak a Moszkva-barát politikai erőket nevezik. Petro Porosenko eddig semmiben nem támogatta Zelenszkijt. Ráadásul Porosenkót tavaly december 20-án hazaárulással és terrorista szervezetekkel történő együttműködéssel gyanúsította meg az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR). A hatóságok szerint ugyanis az Ukrajnában Putyin elnök “komájaként” emlegetett Viktor Medvedcsuk ukrán oligarchával közösen illegálisan kereskedett a donyecki szakadárokkal az általuk ellenőrzött területen kitermelt szénnel, tehát ily módon ?terroristákkal” működött együtt. (MTI)

The post A háború összehozta az ellenfeleket: Porosenko összefog Zelenszkijjel az orosz támadókkal szemben first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés