:

?Nem kell részt venni a politikában ahhoz, hogy emberként viselkedj?

?Nem kell részt venni a politikában ahhoz, hogy emberként viselkedj?
  • 24.hu
  • 12 Mar, 2022
  • Címkék: #

Lélekben hazájával és családjával van, így elmondása szerint nagyon nehezen tud koncentrálni teniszezésre Marta Kosztyuk, a női világranglista 54. helyén álló 19 éves játékos mégis győzelemmel kezdte az Indian Wells-i kemény pályás tornát.

Kapcsolódó Ilyet is ritkán látni: pontot ért a tenisztörténelem leglassabb ásza Cressy szervája mulatságot keltett Indian Wellsben.

?A jelenlegi lelki állapotomat tekintve nagyon nehéz volt pályára lépnem. Nem tudtam, mit várhatok magamtól. Amikor reggel felébredtem, úgy éreztem, nem tudok játszani és nem nyerhetek. Aztán a meccsen végig próbáltam megtalálni a jó megoldásokat, harcolni akartam? ? nyilatkozta az egykori honfitársnő, 2016 óta azonban belgaként induló Maryna Zanevska elleni 6:7, 7:6, 7:5-ös győzelem után.

With a wonderful embrace at the end of it

@marta_kostyuk comes from 3-5 down in the decider against Ukraine-born Zanevska to reach Round 2.#IndianWells pic.twitter.com/WQT4OZSkzd

? wta (@WTA) March 11, 2022

?Nem hittem, hogy képes vagyok erre azok után, ami az országomban történik. A családom ott van, ez egy nehéz időszak a számomra? ? tette hozzá.

Amit nagyon fájlal, hogy az orosz játékosok távolságtartó magatartást tanúsítanak.

?A háború kezdete óta nem érzem magam egyedül. Monacóban voltam, amikor minden elkezdődött. A legjobb barátnőm, Katarina Zavacka eljött hozzám, segítettük egymást. De a csapatom is mellettem állt, hihetetlen volt a támogatásuk. Ami a pályát illeti, ott nagyon kiábrándító, hogy egyetlen orosz játékos sem mondta nekem, hogy sajnálja, amit a hazája tesz. Volt, aki sms-t írt, volt, akivel beszélgettem, de bocsánatkérést nem hallottam senkitől.

Az egyetlen problémájuk jelenleg, hogy nem tudnak pénzt utalni, ez megdöbbentő számomra. Nem kell részt venni a politikában ahhoz, hogy emberként viselkedj

? mondta.

Szerinte mindenkinek megvan a módja a segítségnyújtásra, úgy érzi, az övé az, hogy a lehető legjobban teniszezzen.

Eleinte bűntudatom volt, amiért nem vagyok otthon. Az egész családom ott van, kivéve engem, miért? Bűntudatot éreztem, amikor teniszeztem, hogy felettem kék, világos és nyugodt volt az ég.

Aztán rájöttem, mindenki úgy küzd, ahogy tud. nekem az a dolgom, hogy teniszezzek. Bár szívesen csinálnám, mégis kevésbé lennék hasznos, ha hazatérnék önkénteskedni.?

The post ?Nem kell részt venni a politikában ahhoz, hogy emberként viselkedj? first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés