:

Lefoglalták egy orosz oligarcha megajachtját Olaszországban, egy másiknál felmerült, hogy Putyiné lehet

Lefoglalták egy orosz oligarcha megajachtját Olaszországban, egy másiknál felmerült, hogy Putyiné lehet
  • 24.hu
  • 12 Mar, 2022
  • Címkék: #

Amerikai hatóságok egy olasz tengerparti kisváros, Marina di Carrara egyik szárazdokkjában álló 700 millió dollár értékű Seherezádé nevű jacht tulajdonjogát vizsgálják – írja a New York Times. Egyelőre még nem biztosak abban, hogy a hajó Vlagyimir Putyinhoz köthető, de már találtak arra utaló jeleket, hogy az orosz elnöknek köze lehet hozzá. A hajó tulajdonosi hatterét azután kezdték el megvizsgálni, hogy a legénység egy korábbi tagja azt mondta, hogy Putyin gyakran használta a jachtot.

U.S. officials are examining the ownership of a $700 million superyacht currently in a dry dock at an Italian town, and believe it could be associated with President Vladimir Putin of Russia, according to multiple people briefed on the information. https://t.co/bqL7hv1xDn

? The New York Times (@nytimes) March 12, 2022


A CNN közben arról ír, hogy az olasz hatóságok pénteken lefoglalták Andrej Melnicsenko orosz oligarcha jachtját. A közlemény szerint a körülbelül 530 millió eurós hajó Trieszt északkeleti kikötőjében parkolt. Az orosz üzletember szuperbiztonságos megajachtjáról a hajozas.hu pár éve azt írta, hogy: az egyedi formatervnek köszönhetően a jégtáblákon is képes áthatolni. Negyven biztonsági kamera, mozgásérzékelők, ujjlenyomatra nyíló ajtók védik a fedélzetet. Az oroszoknál divatos menekülő mini tengeralattjáró szériatartozék.

The post Lefoglalták egy orosz oligarcha megajachtját Olaszországban, egy másiknál felmerült, hogy Putyiné lehet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés