:

Nincs bocsánat ? közölte az ukrán államfő

Nincs bocsánat ? közölte az ukrán államfő
  • 24.hu
  • 13 Mar, 2022
  • Címkék: #

Több ukrán városban ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák. Az orosz csapatok Mariupol elfoglalására összpontosítanak. Az ukrán államfő szerint Oroszország nyitottabb a  párbeszédre. Az oroszok Volodimir Zelenszkij szülővárosát támadják.

Több ukrán városban ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák. Szombaton 13 000 ukrán állampolgárt evakuáltak a humanitárius folyosókon át, de az ostromlott Mariupolt senki nem tudta  elhagyni. Az orosz csapatok a város elfoglalására összpontosítanak, az oroszbarát szeparatistákkal már betörtek a külső kerületekbe ? írja az MTI.

Az ukrán vezérkar szerint orosz támadás fenyegeti a százezer lakosú Szeverodonyeck városát is Luhanszk megyében. Moszkva szombaton közölte, a luhanszki szakadárok elérték a város határát. Donyeck térségében Vuhledar ellen készül offenzíva. Az ukránok szerint kétszáz embert sikerült kimenekíteni.

Az ország déli felén az orosz hadsereg Volodimir Zelenszkij elnök szülővárosát, Krivij Rihet támadja, az ukránok szerint eddig sikertelenül.

Az oroszok már ki is nevezték az új polgármestert Melitopolban, az előző vezetőt őrizetbe vették ? írta a CNN. Az ukrán államfő Naftali Bennett izraeli kormányfő segítségét kérte az előző, megválasztott polgármester szabadon bocsátásához.

Az ukrán elnök újságírók előtt arról beszélt, hogy Ukrajna egy ilyen véres háború után többé nem bízhat Oroszországban, amely szerinte az ellenállás láttán immár nyitottabb a párbeszédre. Később egy videóban közölte, Moszkvának és a kollaboránsoknak sincs bocsánat.

The post Nincs bocsánat ? közölte az ukrán államfő first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés