:

Azon dől el a választás, hogy kire szavaznak a romák

Azon dől el a választás, hogy kire szavaznak a romák
  • 24.hu
  • 13 Mar, 2022
  • Címkék: #

Farkas Franciska szerint generációk óta rengetegen élnek úgy, hogy a helyi kápó dönti el, kinek biztosít lehetőséget a napi betevőre, vagy akár a gyerekek iskoláztatása terén. Ezek az emberek úgy érzik, nincs lehetőségük másképp élni, másképp dönteni a sorsukról. A Ne add el a hangod! című dal célja felhívni a figyelmet a legkiszolgáltatottabbakra.

Ilyen körülmények között könnyű összekeverni az egyszeri ígéretet, a lekenyerezést a lehetőségeik valódi kitágításával. Ez a népcsoport ma a legnagyobb kisebbség, ezért az ő döntéseik mindannyiunk döntéseit befolyásolhatják. Azért készült el ez a dal, hogy elérjünk hozzájuk, hogy elmondhassuk nekik, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy szabadon döntsön a sorsáról

? nyilatkozta a 24.hu-nak a színésznő.

A videoklipben a Tudás Hatalom nevű, fiatal roma művészekből álló társulat tagja, Mizo énekel. A színházi formációnak Franciska is oszlopos tagja. íme a klip:

A kérdésre, hogy miért nem halljuk énekelni a művésznőt, egyszerű a válasz: mert nem tud. Viszont legalább szerepel a klipben. Mellette feltűnik még mások mellett Molnár Áron és Herczeg Zoltán is. Noha az ő politikai szerepvállalásuk közismert, a dalszöveg mégsem élteti egyik pártot sem. A videoklip sztorija, üzenete világos:

Mindegy, milyen árnyalatú a taxisofőr bőrszíne, az utas így is, úgy is célba ér.

Egyetlen kérdés marad elvarratlan: egy autó hátsó ülésén vajon Herczeg Zoli vagy egy kiscica után van nagyobb szükség a mágikus hengerre?

The post Azon dől el a választás, hogy kire szavaznak a romák first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés